Από παράταση σε παράταση η κάρτα φιλάθλου

Από παράταση σε παράταση η κάρτα φιλάθλου

Μία ακόμη παράταση ψηφίστηκε (συγκεκριμένα η 4η) στην (μη) εφαρμογή των κειμένων διατάξεων για την κάρτα φιλάθλου.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού και νυν υπουργός δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής την είχε θεσπίσει (και παρουσιάσει) το 2015, ως μέτρο που θα συμβάλλει στον έλεγχο των παραβατικών συμπεριφορών στα γήπεδα.

Η κάρτα φιλάθλου προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις, αντιμετωπίστηκε θετικά, αρνητικά ή αδιάφορα αλλά ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Για διάφορους λόγους πάντα δινόταν παράταση στην έναρξη εφαρμογής της.

Ο υφυπουργός άλλαξε, όχι όμως η τακτική μη εφαρμογής του νόμου. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ακολούθησε τα… βήματα του προκατόχου του. Και χθες Τετάρτη (20/12) το βράδυ ψηφίστηκε μια ακόμα (συγκεκριμένα η 4η) παράταση στην (μη) εφαρμογή των κειμένων διατάξεων.

Μια από τις πολλές τροπολογίες που κατατέθηκαν, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ήταν και του πολιτικού προϊσταμένου στον αθλητισμό. Με αυτήν, τυπικά, η υλοποίηση της σχετικής διάταξης για την κάρτα φιλάθλου πήρε νέα παράταση ενός έτους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «μετατίθεται εκ νέου ο χρόνος έναρξης για την εφαρμογή των διατάξεων, που ρυθμίζουν θέματα ηλεκτρονικού εισιτηρίου και κάρτας φιλάθλου, για τις 31 Δεκεμβρίου 2018».

Γράφουμε για τυπική παράταση, επειδή ουσιαστικά το μέτρο της κάρτας φιλάθλου δε θα εφαρμοστεί ποτέ. Αφού αποτελεί απόφαση της κυβέρνησης να καταργηθεί.

Στη Βουλή κατατέθηκε, από τον υφυπουργό αθλητισμού, και ψηφίστηκε μια ακόμα τροπολογία. Σχετική με την αποτίμηση αξίας αθλητών και τον προσδιορισμό των ιδίων κεφαλαίων των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών. Στα οποία συνυπολογίζεται, κατ’ εξαίρεση, και η πλασµατική αξία των αθλητών της.

Συγκεκριμένα «παρατείνεται μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019 η ισχύς των διατάξεων του άρθρου 76Α του ν. 2725/1999 που προβλέπουν τον συνυπολογισμό, κατ’ εξαίρεση, της πλασματικής αξίας των αθλητών στο σύνολο των ιδίων κεφαλαίων των Αθλητικών Ανωνύμων Εταιριών, για την εφαρμογή των άρθρων 47 και 48 παρ. 1 περ. γ΄του κ.ν. 2190/1920. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα παράτασης των εν λόγω διατάξεων για δύο έτη με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Πολιτισμού και Αθλητισμού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ