Ινφαντίνο: «Να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο»

Ινφαντίνο: «Να επενδύσουμε 1 δισ. ευρώ στο γυναικείο ποδόσφαιρο»

Ο Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του, τονίζοντας ότι πλέον πρέπει να στηριχτεί οικονομικά.

Την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα μία σημαντικη επένδυση στο γυναικείο ποδόσφαιρο για να πάρει τη θεση που του αρμόζει δίπλα στο ανδρικό, κατέθεσε ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρική ομοσπονδίας μίλησε για την πρόοδο που έχει επιδείξει το άθλημα μέσω ομιλίας του σε Φεστιβάλ Αθλητισμού στο Τρέντο της Ιταλίας και ξεκαθάρισε πως το επόμενο βήμα θα είναι να στηριχτεί οικονομικά

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Θα πρέπει να πιστέψουμε και να επενδύσουμε. Το Μουντιάλ Γυναικών ήταν επιτυχημένο επειδή το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι μία πραγματικότητα. Πολλοί το συνειδητοποίησαν μόνο και μόνο επειδή υπήρχε το Μουντιάλ. Υπάρχουν παίκτες που ξέρουν να παίζουν μπάλα, είδαμε πολύ ωραία παιχνίδια, τις συγκινήσεις που προσέφερε το Ιταλία – Γαλλία, πάρα πολύ κόσμο στις εξέδρες και στην τηλεόραση. Θα πρέπει να χτίσουμε πάνω στο Μουντιάλ ώστε να αναπτύχθει ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο, ζητώντας από τα μίντια να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ινφαντίνο, για να προσθέσει με νόημα:

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να το συγκρίνουμε με το ανδρικό ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που γίνονταν στο παρελθόν, όπου έβλεπαν το γυναικείο ποδόσφαιρο ως ένα ξεθωριασμένο αντίγραφο του ανδρικού. Θα πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο, έχω προτείνει να επενδύσουμε 1 δισεκατομμύριο ευρώ στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δημιουργώντας διοργανώσεις στον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη και αυξάνοντας τις διοργανώσεις σε επιπεδο μικρών ηλικιακά ομάδων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ