Forbes: Ο ατζέντης του Μπέιλ, Μπάρνετ, ο πιο ισχυρός στον κόσμο

Forbes: Ο ατζέντης του Μπέιλ, Μπάρνετ, ο πιο ισχυρός στον κόσμο

Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο ισχυρούς ατζέντηδες στον κόσμο, με τον εκπρόσωπο του Γκάρεθ Μπέιλ, Τζόναθαν Μπάρνετ, να βρίσκεται στην κορυφή. Ποιοι ακολουθούν στη λίστα του διάσημου περιοδικού.

H επίδραση των μάνατζερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο είναι πιο έντονη από ποτέ. Δουλειά των ατζέντηδων είναι να εξασφαλίσουν τις πιο κερδοφόρες συμφωνίες για εκείνους και τον πελάτη τους, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό deal.

Ποιος είναι όμως ο μάνατζερ που παίρνει τις περισσότερες προμήθειες; Το περιοδικό Forbes δημοσίευσε τη λίστα με τους πιο ισχυρούς μάνατζερ των αθλημάτων. Στην κορυφή αυτής βρίσκεται ο Τζόναθαν Μπάρνετ, ο εκπρόσωπος του Ουαλού εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης, Γκάρεθ Μπέιλ και του τερματοφύλακα της Έβερτον Τζόρνταν Πίκφορντ.

Μερικές από τις σπουδαίες φετινές δουλειές του Βρετανού είναι η θερινή μεταγραφή του Ντάνιελ Τζέιμς στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η επέκταση του συμβολαίου του Μέισον Μάουντ στην Τσέλσι.

Ο Βρετανός έλαβε φέτος 128 εκατ. λίρες από προμήθειες, ενώ συμμετείχε σε deal αξίας 1,28 δισεκατομμυρίων, ξεπερνώντας τον εκπρόσωπο του Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζόρζε Μέντες και τον αντίστοιχο του Πολ Πογκμπά Μίνο Ραϊόλα.

Δεύτερος πιο ισχυρός της λίστας λοιπόν, είναι ο Πορτογάλος Ζόρζε Μέντες που εκπροσωπεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς εισέπραξε προμήθειες αξίας 118 εκ. λιρών. Τρίτος είναι ο Μίνο Ραϊόλα, καθότι έλαβε 70,3 εκ. λίρες για τις υπηρεσίες του. Συνολικά και οι τρεις τους είχαν ρόλο σε συμφωνίες αξίας 2.9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συνολικά ποδοσφαιρικοί ατζέντηδες ήταν μόλις 6 από τους 50 που υπήρχαν στη λίστα. Τις περισσότερες συμμετοχές στη λίστα αυτή είχαν οι μπασκετικοί ατζέντηδες με 12 συνολικά.

Σύμφωνα με το Forbes επίσης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής στον κόσμο, σε σχέση με τις προμήθειες που του εξασφάλισε ο συμπατριώτης του, Ζόρζε Μέντες. Συγκεκριμένα, ο σούπερ σταρ της Γιουβέντους έχει κερδίσει από προμήθειες 109 εκατ. λίρες.

Αναλυτικά οι πιο ισχυροί ατζέντηδες του ποδοσφαίρου: 

1. Τζόναθαν Μπάρνετ (Stella Group): Προμήθειες: 128 εκατ. λίρες

Κυριότεροι πελάτες: Μπέιλ, Πίκφορντ, Μάουντ

2. Ζόρζε Μέντες (Gestifute): Προμήθειες: 118 εκατ. λίρες

Κυριότεροι πελάτες: Μπερνάρντο Σίλβα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Φαμπίνιο

3. Μίνο Ραϊόλα: Προμήθειες: 70,3 εκατ. λίρες

Κυριότεροι πελάτες: Πογκμπά, Κεν, Μιχταριάν

4. Βόλκερ Στρουθ (Sports Total): Προμήθειες: 43,7 εκατ. λίες

Κυριότεροι πελάτες: Κροος, Ρόις, Ουπαμεκανό

5. Αλεσάντρο Λούτσι (World Soccer Agency): Προμήθειες: 28,5 εκατ. λίρες

Κυριότεροι πελάτες: Σούσο, Κορέα, Μπονούτσι

6. Μέισα Ν’τιαγέ (Sport Cover): Προμήθειες: 21,2 εκατ.λίρες

Κυριότεροι πελάτες: Μπεν Γεντέρ, Μεντί, Μπατσουαγί

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ