Τα 5+1 πρόσωπα του Ατρόμητου που «τρελαίνουν» τη Σούπερ Λιγκ (pics)

Τα 5+1 πρόσωπα του Ατρόμητου που «τρελαίνουν» τη Σούπερ Λιγκ (pics)

Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ «κονταροχτυπιούνται» για το πρωτάθλημα, ωστόσο ο Ατρόμητος δείχνει να έχει ότι χρειάζεται και βρίσκεται στην κορυφή.

Ο Ατρόμητος είναι πλέον πρώτος στη βαθμολογία της σούπερ λίγκα, μετά από τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς (4 νίκες, 4 ισοπαλίες) και το αξιοσημείωτο της εντυπωσιακής της πορείας είναι πως δεν έχει ηττηθεί.
Οι Περιστεριώτες έχουν φτιάξει ένα καλοδουλεμένο σύνολο που μέχρι στιγμής «τρομάζει» τους αντιπάλους του. Μπορεί ο Ατρόμητος να μην παίζει «διαστημικό» ποδόσφαιρο, ωστόσο, με όπλα την «ατσαλένια» άμυνα και την ποιότητα ορισμένων παικτών κάνει μια αξιοθαύμαστη κούρσα στο φετινό πρωτάθλημα.

Το to10.gr σας παρουσιάζει τα 5+1 πρόσωπα του Ατρόμητου, που έχουν βαλθεί να μας «τρελάνουν»:

1.Ο «πρωτομάστορας» Νταμίρ Κάναντι

Η αλήθεια είναι πως ο Νταμίρ Κάναντι ήρθε στους Περιστεριώτες και κανείς δεν τον πίστεψε απ’ την αρχή. Όλοι αμφέβαλλαν για τις δυνατότητές τους, άλλοι δεν τον ήξεραν και όπως ήταν αναμενόμενο, άρχισε η γκρίνια. Από τα φιλικά κιόλας της προετοιμασίας υπήρχαν προβλέψεις για το αν ο Αυστριακός θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα.
Μάλιστα τα πρώτα αποτελέσματα του Ατρόμητου στο πρωτάθλημα, έκαναν την καρέκλα του Κάναντι να… τρίζει. Ωστόσο, όπως απέδειξε και στη θητεία του στην Αλτάχ, έχει τις ικανότητες για να «μεγαλουργήσει».

Το έργο του ήταν εξαρχής δύσκολο αφού έπρεπε να δημιουργήσει μία ομάδα εντελώς καινούργια, αφού ο πρόεδρος της ομάδας , Γιώργος Σπανός, άλλαξε σε μεγάλη βαθμό το ρόστερ της ομάδας.

Ο Ατρόμητος έδειχνε από παιχνίδι σε παιχνίδι να βρίσκει τα πατήματά του, κέρδισε σιγά σιγά την εξέδρα αφού η ομάδα άρχισε να αποδίδει καλύτερο ποδόσφαιρο και κυρίως να παίρνει τα αποτελέσματα.

Στο ματς με τον Ολυμπιακό ο Ατρόμητος πήρε ένα τεράστιο «διπλό» και ο Κάναντι έκανε το πρώτο «μπαμ».

Εάν το «αριστοτεχνικό» του κοουτσάρισμα στο ματς με τους «ερυθρόλευκους» τον έκανε «ημίθεο» στα μάτια των φιλάθλων της ομάδας, η νίκη στο ΟΑΚΑ τον μετέτρεψε σε… θεό.
Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η αποθεωτική υποδοχή που γνώρισε όταν επέστρεψε με την αποστολή, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ (0-1).

Ο Νταμίρ Κάναντι συνεχίζει απερίσπαστος της δουλειά του, έχοντας δημιουργήσει σε χρόνο – ρεκόρ μία ομάδα πρότυπο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν. Μάλιστα παρά την τεράστια και απρόσμενη επιτυχία της ομάδας του, έχει βάλει «ταβάνι» λέγοντας ότι η πρώτη θέση είναι όνειρο και πως ο Ατρόμητος κυνηγάει απλά την έξοδο στην Ευρώπη. Πάντως όλοι στο Περιστέρι κρατούν χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουν με φόντο το όνειρο.

2. Το «μηχανάκι» Μάντσον


Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του Ατρόμητου που δεν κύλησε καλά, είχε ακουστεί η ατάκα από φιλάθλους: «Κάναντι πάρε τον Μάντσον και φύγετε μαζί». Τώρα εάν κάποιος τολμήσει να ξεστομίσει τέτοια κουβέντα, στην καλύτερη θα τον περάσουν για άσχετο.

Ο Μάντσον αποτελεί ένα ακούραστο εργαλείο στη μεσαία γραμμή του Ατρόμητου. Ο 26χρονος αμυντικός χαφ των Περιστεριωτών, είναι παντού δεν σταματάει να τρέχει παίζοντας επιθετική άμυνα ενώ είναι πραγματικά απροσπέραστος. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος, ενώ πριν τον Ατρόμητο αγωνιζόταν στη Ρουμανία για λογαριασμό της Κραϊόβα.

Τη δεδομένη στιγμή αποτελεί σίγουρα το κορυφαίο αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος έχοντας «βάλει τα γυαλιά» σε πολλά κορυφαία ονόματα που έχουν έρθει στο ελληνικό πρωτάθλημα και στο λεγόμενο Big-4.

Ο τραυματισμός του στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης σόκαρε άπαντες στις τάξεις του συλλόγου, ωστόσο όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεών του θα επιστρέψει άμεσα και θα τεθεί στη διάθεση του Κάναντι, αποτελώντας τον «ογκόλιθο» της μεσαίας γραμμής του Ατρόμητου, αφού πέραν τον άλλων, μας απέδειξε περίτρανα ότι το έχει και στο σκοράρισμα, αφού με έναν «κεραυνό» χάρισε την νίκη στον Ατρόμητο στο ματς με τον Αστέρα.

3. Το «πολυεργαλείο» Ουάρντα


Πραγματικά πρόκειται για το «στολίδι» του Ατρόμητου. Προσφέρει το κάτι παραπάνω που χρειάζεται η ομάδα στον επιθετικό τομέα, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη δημιουργία της ομάδας του. Μάλιστα καθόλου υπερβολικό δεν είναι να πούμε ότι στο Περιστέρι μένουν με ανοιχτό το στόμα με την ικανότητά του και με τα όσα μπορεί να κάνει ο 24χρονος άσος.

Οι ντρίπλες του, η πάσες του, οι φαντεζί ενέργειές του, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην ξέφρενη πορεία του Ατρόμητου μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα.

Ο Νταμίρ Κάναντι του έχει δώσει ελευθερία κινήσεων, κρατάει τη μπάλα πιο πολύ από τους άλλους προκειμένου να φτιάξει το παιχνίδι έτσι όπως εκείνος θέλει.

Παράλληλα είναι αφοσιωμένος και στα αμυντικά του καθήκοντα, τρέχει διαρκώς, μαρκάρει προσφέροντας πολύτιμες βοήθειες στην ομάδα του.

Η επιλογή του Ατρόμητου να τον περιμένει μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου για να τον αποκτήσει, δανεικό από τον ΠΑΟΚ, έχει αποδειχθεί μέχρι στιγμής «λίρα εκατό» για τους Περιστεριώτες.

4. Ρισβάνης – Χατζηισαΐας: Το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο


Ο Σπύρος Ρισβάνης αλλά και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας είναι δανεικοί από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Φυσικά οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά και αυτό φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί συνυπήρξαν στον Πανιώνιο και τώρα στον Ατρόμητο είναι ένα δουλεμένο δίδυμο που έχει αποδώσει πέρα από τα αναμενόμενα στο Περιστέρι.
Οι δυο τους έχουν πάρει φανέλα βασικού στο… σπίτι τους και οι εμφανίσεις τους έχουν βοηθήσει τα μέγιστα στην εντυπωσιακή αμυντική λειτουργία της ομάδας τους.

5. Ανδρέας Γιαννιώτης: ο «φύλακας – άγγελος» του Ατρόμητου


Μετακόμισε στους Περιστεριώτες φέτος το καλοκαίρι, ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και μετά τα πρώτα δύο ματς, στα οποία ο Μίρκοβιτς δεν ενέπνεε σιγουριά κάτω από τα γκολποστ της ομάδας τους, πήρε γάντια βασικού και δικαίωσε άπαντες.

Μέχρι στιγμής στα ματς που έχει αγωνιστεί δεν έχει δεχθεί κανέναν γκολ αντιμετωπίζοντας μεταξύ άλλων ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και στο ΟΑΚΑ αντίστοιχα.

Μετράει ήδη 21 αποκρούσεις, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του και είναι από τους καθοριστικούς παράγοντες της ξέφρενης πορείας του Ατρόμητου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ