Μειώνεται από 45% σε 22% η φορολογία των ομάδων

Μειώνεται από 45% σε 22% η φορολογία των ομάδων

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τη μείωση στη φορολογία των ομάδων και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Τροπολογία για τη μείωση της φορολογίας των ομάδων από το 45% στο 22% κατατέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (5/12) στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή μαζί με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω τροπολογία που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, προβλέπει από 1/1/2020 τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στις μετεγγραφές ή την ανανέωση συμβολαίων αθλητών υπό την προϋπόθεση ότι αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.

«Ορίζεται φορολογικός συντελεστής 22%  από 45% σήμερα για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρίες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής, την ανανέωση ή τη λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία που πρόκειται να ψηφιστεί.

Μέχρι τώρα οι ομάδες πλήρωναν 45% φόρο στο μικτό ποσό κάθε συμβολαίου, ενώ από την 1η Ιανουαρίου θα πληρώνουν 22% φόρο στα συμβόλαια που ξεπερνούν τις 40.000 ευρώ.  Οι ομάδες μετά τη μείωση της φορολογίας, την οποία είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν σπουδαιότερους και ακριβότερους παίκτες, αναβαθμίζοντας τα εγχώρια πρωταθλήματα και προσφέροντας καλύτερο θέαμα στους φιλάθλους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ