Δέκα «διαμαντάκια» που θα λάμψουν το 2020 (pics & vids)

Δέκα «διαμαντάκια» που θα λάμψουν το 2020 (pics & vids)

Το 2020 μπήκε πλέον στις ζωές μας και για κάποιους ποδοσφαιριστές αναμένεται να είναι η χρονιά της εκτόξευσης. Δέκα ταλεντάκια που ήδη έχουν κάνει το ξεπέταγμά τους, φιλοδοξούν με το νέο έτος να συστηθούν για τα καλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Παράπονο δεν έχουμε. Το 2019 που εδώ και λίγες ώρες μας άφησε χρόνους, όσον αφορά στα του ποδοσφαίρου, έφερε νέους πρωταγωνιστές στη ζωή μας. Παίκτες που άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο έκαναν το μπαμ και βγήκαν στην επιφάνεια έχοντας όλα τα φόντα για μια σπουδαία καριέρα.

Έρλινγκ Χάαλαντ, Ανσού Φατί, Ζοάο Φέλιξ, Τακούμι Μιναμίνο είναι ίσως τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αυτοί ωστόσο το… κομμάτι τους το έκαναν. Κι από δω και πέρα είναι στο χέρι τους να αποδείξουν πως δεν ήταν απλά φωτοβολίδες αλλά μπορούν να πρωταγωνιστήσουν με διάρκεια στον χρόνο.

Υπάρχουν και κάποιοι όμως που φιλοδοξούν να κάνουν το δικό τους κομμάτι στο 2020. Το ταλέντο τούς περισσεύει, πρέπει όμως να το αξιοποιήσουν και να βγουν για τα καλά στην επιφάνεια. Θα τα καταφέρουν; Πάμε να δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπως τις παρουσίασε το «Bleacher Report».

10. Εμπερέτσι Έζε, 21 ετών, ΚΠΡ, μεσοεπιθετικός

Ο Νιγηριανός είναι αυτός που έχει ξεχωρίσει χωρίς αμφιβολία σε αυτό το πρώτο μισό της σεζόν στην Championship με την φανέλα της ΚΠΡ, έχοντας αγωνιστεί και στα 25 παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Τα εννέα γκολ και οι τέσσερις ασίστ που έχει ήδη καταγράψει τον κάνουν τον πιο παραγωγικό παίκτη της ομάδας η οποία είναι βέβαια στη μέση της βαθμολογίας και λίγο μακριά από τα πλέι οφ ανόδου (επτά βαθμούς πίσω) αλλά δεν κινδυνεύει κιόλας. Και αυτό κυρίως χάρη στα δικά του κατορθώματα.

Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μισό της σεζόν, το σίγουρο είναι πως πολλοί σύλλογοι από την Premier League θα χτυπήσουν την… πόρτα της ΚΠΡ για να τον αποκτήσουν.

9. Γιασίν Αντλί, 19 ετών, Μπορντό, μέσος

Ο Αντλί που ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν μετράει 14 συμμετοχές με τρία γκολ και τρεις ασίστ στην Ligue 1 ενώ το καλοκαίρι του 2018 βρέθηκε πολύ κοντά στην Άρσεναλ.

Ο νεαρός μέσος διακρίνεται από την εξαιρετική του τεχνική κατάρτιση και τον έλεγχο της μπάλας ενώ και τα τρία γκολ που έχει βάλει φέτος είναι με σουτ έξω από την περιοχή.

Όπως φαίνεται στην Μπορντό έχει βρει την εμπιστοσύνη που χρειαζόταν και σιγά σιγά δείχνει τις ικανότητές του.

8. Σεκού Κοϊτά, 20 ετών, Ζάλτσμπουργκ, μεσοεπιθετικός

Και μόνο η ιστορία των Χάαλαντ και Μιναμίνο που με τις εμφανίσεις τους με τη φανέλα της Ζάλτσμπουργκ στο Champions League πήραν μεταγραφή για Ντόρτμουντ και Λίβερπουλ, δίνει ένα έξτρα υπόβαθρο στην περίπτωση του μεσοεπιθετικού από το Μάλι.

Ο Κοϊτά που έλαμψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 το περασμένο καλοκαίρι με την Εθνική του ομάδα έχει έξι γκολ και τρεις ασίστ σε δέκα συμμετοχές στο πρωτάθλημα και με τη φυγή του Χάαλαντ θα πάρει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες.

Ένας τραυματισμός στους κοιλιακούς του στέρησε μάλιστα τη δυνατότητα να πάρει χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια του Champions League. Πλέον όμως αναμένεται να γίνει βασικό γρανάζι της επιθετικής γραμμής των Αυστριακών.

7. Ντέγιαν Κουλουσέφσκι, 19 ετών, Αταλάντα (δανεικός στην Πάρμα), εξτρέμ

Ο νέος Ζλάταν όπως τον χαρακτηρίζουν στην Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή ίσως το πιο hot όνομα στη γειτονική χώρα αφού τα ρεπορτάζ τον φέρνουν ανάμεσα σε Ίντερ και Γιουβέντους που δίνουν «μάχη» για να τον αποκτήσουν από την Αταλάντα στην οποία ανήκει.

Και πως αλλιώς με τον Σουηδό εξτρέμ να κάνει πράματα και θάματα με τη φανέλα της Πάρμα στην Serie έχοντας σκοράρει τέσσερα γκολ ενώ έχει δώσει κι επτά ασίστ.

Ο Κουλουσέφσκι φημίζεται για το αριστερό του πόδι, μπορεί να αγωνιστεί και στο δεξί και στο αριστερό άκρο της επίθεσης και μοιάζει σίγουρο πως η φετινή, θα είναι η χρονιά του. Η εξέλιξή του άλλωστε είναι ραγδαία.

6. Ρεϊνιέρ Χεσούς Καρβάλιο, 17 ετών, Φλαμένγκο, μέσος

Το καλοκαίρι που μας πέρασε το όνομά του «έπαιξε» πολύ για την Ρεάλ ενώ τελευταία ομάδα που έδειξε ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, φαίνεται πως είναι η Άρσεναλ.

Ο Ρεϊνιέρ δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος αλλά ξεχωρίζει για την εκπληκτική του τεχνική χάρη στην οποία ήδη γίνονται συγκρίσεις με τον Ροναλντίνιο στην πατρίδα του.

Σε 14 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας φέτος, μετράει έξι γκολ και δύο ασίστ ενώ ένα ακόμη στοιχείο που τον διακρίνει είναι η υψηλή νοημοσύνη και οι θέσεις που παίρνει στο γήπεδο. Μοιάζει θέμα χρόνο το άλμα του σε κορυφαίο κλαμπ της Ευρώπης.

https://www.youtube.com/watch?v=QH1ciBhWzZc

5. Ράιαν Τσέρκι, 16 ετών, Λιόν, μεσοεπιθετικός

Το αστεράκι της Λιόν που το καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα, μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα όσο και ως δεκάρι και διακρίνεται για την τεχνική και τις δημιουργικές του αρετές.

Με την πρώτη ομάδα της Λιόν έχει μόλις τρεις συμμετοχές καθώς ταλαιπωρήθηκε από προβλήματα τραυματισμών αλλά αναμένεται να μπει πιο ενεργά πλέον στα πλάνα του Ρούντι Γκαρσία εκμεταλλευόμενος και τους σοβαρούς τραυματισμούς βασικών ποδοσφαιριστών όπως ο Ντεπάι.

4. Ράιαν Γκράβενμπερχ, 17 ετών, Άγιαξ, μέσος

Ο νέος Πογκμπά όπως είναι το γνωστός, αποτελεί ένα ακόμη προϊόν της μεγάλης του Αγιαξ σχολής.

Μετράει μόλις τέσσερις συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του Αίαντα έχοντας πετύχει ένα γκολ και μια ασίστ και σιγά σιγά διεκδικεί και παίρνει όλο και περισσότερο χρόνο με τα βλέμματα να μην φεύγουν εύκολα από πάνω του.

Ο νεαρός χαφ βρίσκεται στο ιδανικό περιβάλλον για να αναδειχτεί έχοντας δίπλα του παίκτες με τους οποίους έχει συνυπάρξει στις ακαδημίες της ομάδας. Διακρίνεται για τη δύναμή του, την συμβολή του στο passing game και τις εξαιρετικές του τοποθετήσεις.

3. Μοχάμεντ Ιχαταρέν, 17 ετών, Αϊντχόφεν, μέσος

Το 2019 ήταν η χρονιά που ο Ιχαταρέν έκανε το ξεπέταγμά του, το 2020 αναμένεται να είναι η χρονιά της εκτόξευσης για τον μέσο της PSV.

Είναι γρήγορος, τεχνίτης, παίρνει γρήγορα αποφάσεις και ήδη κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετράει 15 συμμετοχές, τρία γκολ κι έξι ασίστ και τα κατορθώματά του μόνο απαρατήρητο δεν τον αφήνουν.

Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα ήδη τον έχουν τσεκάρει και αν το δεύτερο μισό της σεζόν, είναι ανάλογο με το πρώτο, το καλοκαίρι θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τον Ολλανδό άσο.

2. Φάμπιο Σίλβα, 17 ετών, Πόρτο, επιθετικός

Είναι ίσως η «απάντηση» της Πόρτο στην Μπενφίκα για τον Ζοάο Φέλιξ. Ο Φάμπιο Σίλβα είναι το next big thing των «Δράκων» αλλά και του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και στα 17 του ήδη προκαλεί θόρυβο.

Ο υψηλόσωμος επιθετικός έχει 14 συμμετοχές με τρία γκολ και μία ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος και η Πόρτο έσπευσε να τον… δέσει για τα καλά στο Ντραγκάο.

Πρόσφατα υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως το 2022 με την ρήτρα του να βρίσκεται στα 125 εκατ. Ευρώ και το επίπεδό του είναι πολύ πιο πάνω από την ηλικία του. Στο πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει μόνο μία φορά βασικός ως τώρα αλλά οι ευκαιρίες του αναμένεται να αυξηθούν.

https://www.youtube.com/watch?v=QXJmnqoBtoU

1. Εντουάρντο Καμαβινγκά, 17 ετών, Ρεν, αμυντικός μέσος

Το παιδί θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου και της Ρεν, το οποίο ήδη κοιτάζει όλη η Ευρώπη (και ιδιαίτερα η Ρεάλ και ο Ζιντάν), προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Κυπελλούχου Γαλλίας.

Κατάγεται από την Ανγκόλα και πραγματοποίησε το πολύ μεγάλο μπαμ, στο ματς της Ρεν κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν τον περασμένο Αύγουστο, όταν έκανε ό,τι ήθελε στο παιχνίδι οδηγώντας την ομάδα του στη μεγάλη νίκη με 2-1.

17 συμμετοχές, ένα γκολ και μία ασίστ μετράει στο πρωτάθλημα ενώ πρόσφατα κλήθηκε για πρώτη φορά και στην Εθνική ομάδα Κ21 της Γαλλίας όπου και έγινε ο νεότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2022 αλλά δύσκολα θα το εξαντλήσει αν συνεχίσει έτσι.

https://www.youtube.com/watch?v=xaXJUVA969U

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ