Αρχισε το bullying για το σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Αρχισε το bullying για το σκάνδαλο ΠΑΟΚ – Ξάνθη

Επικοινωνιακή «επίθεση» στα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ΠΑΟΚ - Ξάνθη. Το κράτος οφείλει να μην επιτρέψει το bullying και τον εκφοβισμό.

Οι αποκαλύψεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης και τον ανιψιό του Ιβάν Σαββίδη, που αγόρασε, μέσω της εταιρείας RFA τις εγκαταστάσεις της ακριτικής ομάδας, αλλά και το ξενοδοχείο «Le Chalet», είναι καταιγιστικές. Την περασμένη εβδομάδα το ONE Channel αποκάλυψε ότι έως και πριν από λίγα χρόνια ο Ιώαννης Καλπαζίδης εργαζόταν ως σερβιτόρος. Λίγα χρόνια μετά, ο ίδιος ο Καλπαζίδης, γιος της αδελφής του Ιβάν Σαββίδη, εμφανίζεται να βρίσκει 10.000.000 ευρώ και να τα προσφέρει για την εξαγορά των εγκαταστάσεων της Ξάνθης.

Η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Με τις έρευνες από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να συνεχίζονται και τους «κατηγορούμενους», να προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Εδώ και ημέρες έχει αποκαλυφθεί ότι από την ΕΕΑ ζήτησαν έγγραφα-φωτιά που ζήτησε η ΕΕΑ από την Ξάνθη,RFA, Πανόπουλο και Καλπαζίδη, αλλά και την αναβολή της ακρόασης για τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Λίγες ημέρες μετά την αναβολή, έγινε αυτό που όλοι περίμεναν. Μέσα συγκεκριμένων συμφερόντων, ξεκίνησαν το επικοινωνιακό bullying στα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. Bullying με ονοματεπώνυμα και με αβάσιμες, έως και… περίεργες κατηγορίες. Ο στόχος, προφανής. Κατ’ αρχάς η καθυστέρηση και κατά δεύτερων ο έμμεσος επηρεασμός δια της… διαπόμπευσης.

Το ζητούμενο, πλέον, είναι η πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν δράση. Καθώς δενέχουμε  να κάνουμε με μία υπόθεση απλή. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα σφύριγμα ή μια «απλή» αλλοίωση αποτελέσματος. Εχουμε να κάνουμε με κατηγορίες βαρύτατες, που επιφέρουν έως και υποβιβασμό στις ομάδες και φυλάκιση στους εμπλεκόμενους, εάν αποδειχθούν ένοχοι.

Τα μέλη της ΕΕΑ επιβάλλεται να προστατευτούν και να μην γίνονται βορρά στις επιθετικές πρακτικές εκείνων που αισθάνονται ανασφάλεια για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη. Οι έμμεσες απειλές και ο εκφοβισμός τους δεν μπορεί να επηρεάσει την έρευνα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λειτουργήσει ως τροχοπέδη για να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση.

Επίσης, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εξετάσουν τη σπουδή που δείχνουν τα… ενδιαφερόμενα ΜΜΕ, αναφορικά με το γεγονός ότι συγκεκριμένα μέλη που παραιτήθηκαν δεν θα συνεχίσουν να… δικάζουν. Περίμεναν κάτι από αυτά τα μέλη; Εχουν να προσάψουν κάτι στα νέα μέλη, τα ονοματεπώνυμα των οποίων έδωσαν στη δημοσιότητα με χυδαίους υπαινιγμούς;

Το κράτος οφείλει να αναλάβει δράση και να μην επιτρέψει το bullying και τον εκφοβισμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ