Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται λύση, όχι από μηχανής Θεούς

Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται λύση, όχι από μηχανής Θεούς

Επικοινωνιακό παιχνίδι από τον Σαββίδη, που επιλέγει να διαδραματίζει ρόλο «σωτήρα» στο… παρά ένα, από το να δώσει μόνιμη και ουσιαστική λύση

Ήμασταν εκείνοι που βγήκαμε μπροστά (κάποιοι μας κατηγόρησαν γι’ αυτό κι είναι οι ίδιοι που σήμερα αποθεώνουν τον «σωτήρα») και είπαμε ανοιχτά στον Ιβάν Σαββίδη, όταν αν αγαπά τον ΠΑΟΚ είναι η ώρα να το αποδείξει. Κινήθηκε ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ κι ο «δικέφαλος» πρόσθεσε τον Μπόμπι Μπράουν -σύντομα θα βάλει και τον Κλιντ Τσάπμαν-, προκειμένου να αποφύγει περιπέτειες υποβιβασμού. Ως εκ τούτου, μπράβο στην οικογένεια Σαββίδη, που αντέδρασε, μπράβο και σε μας που γράψαμε αυτό, το οποίο όλοι ψιθύριζαν, κανείς δεν έβγαινε να το αναδείξει. Αλλά, πάμε στην ουσία.

Άντε και σώθηκε ο ΠΑΟΚ (είναι και το απολύτως λογικό, καθώς έχει καλύτερη ομάδα από αυτές που θα… κινδυνέψουν), με την παρέμβαση Σαββίδη. Και; Μετά τι θα γίνει; Του χρόνου πάλι θα ξεκινήσει να παλεύει κι όταν αρχίσει να αναπνέει με δυσκολία, θα εμφανιστεί ο από μηχανής Θεός να του δώσει οξυγόνο; Θα τον αφήνει να φτάνει στα όρια της εξαθλίωσης, για να εμφανίζεται (επικοινωνιακά) ως η μοναδική λύση;

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος κι είμαι βέβαιος ότι δεν περιμένατε να το γράψουμε εμείς για να το αντιληφθείτε. Χρειάζεται λύσεις ουσίας κι όχι κινήσεις εντυπωσιασμού. Γιατί καλός είναι (εξαιρετικός) ο Μπράουν, αλλά για να μην λοιδορούν (δικαίως) οι απλήρωτοι, για να βρει τον δρόμο της η ομάδα, απαιτείται κάτι παραπάνω από μια λύση του ποδαριού.

Υπάρχουν συγκεκριμένα χρέη. Ακόμα κι αν δεν είναι όλα καταγεγραμμένα, υπάρχουν επαγγελματίες (λογιστές), που μπορούν να τα βρουν, να τα καταγράψουν, να παρουσιάσουν τη συνολική εικόνα. Από εκεί και πέρα, ο Ιβάν Σαββίδης οφείλει (στον εαυτό του και στην ομάδα του, σε κανέναν άλλο εξ ημών) να βγει και να πει: «Αυτά είναι τα χρέη, έτσι θα διακανονιστούν, αυτό μπορώ να κάνω εγώ, αυτό χρειάζομαι από τον κόσμο του «δικεφάλου», αυτό ζητώ από τους επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες, αυτό περισσεύει για κάθε χρόνο, έως ότου εξυγιανθεί η ΚΑΕ».

Απλά πράγματα. Κανείς δεν του ζητά να πληρώσει χρέη που δεν δημιούργησε, αλλά για να δημιουργηθούν συνθήκες, ώστε το τμήμα μπάσκετ να βρεθεί ξανά εκεί που του αρμόζει, απαιτείται σταθερότητα, απαιτείται λύση στο πρόβλημα κι όχι επιδερμικές παρεμβάσεις. Αναγκαίες ναι, δεν θα διαφωνήσουμε, εμείς πρώτοι το φωνάξαμε, αλλά όχι λύσεις διαρκείας.

Ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από πλάνο, από προπονητή που να δουλέψει γνωρίζοντας τι έχει στα χέρια του, καθορισμό στόχων, απαλλαγή από τον βραχνά των χρεών. Το αν θα θελήσει να κρεμάσει στα μανταλάκια αυτούς που δημιούργησαν τα χρέη, είναι θέμα που εμάς δεν μας αφορά.

Επαναλαμβάνω, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις: Δεν φταίει ο Σαββίδης για την κατάσταση που υπάρχει στο τμήμα μπάσκετ, ούτε έχει… υποχρέωση να κάνει κάθε φορά (οικονομικές) ενέσεις. Έχει υποχρέωση, όμως, να ξεκαθαρίσει αν θέλει να είναι μέρος της λύσης, αν τον ενδιαφέρει η επιστροφή του μπασκετικού ΠΑΟΚ στα… υψηλά πατώματα, ή όχι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ