Κοβάσεβιτς: Βρέθηκε το μεταλλικό μέρος του όπλου – Οι εκτιμήσεις των Αρχών για την επίθεση

Κοβάσεβιτς: Βρέθηκε το μεταλλικό μέρος του όπλου – Οι εκτιμήσεις των Αρχών για την επίθεση

Παρά την πρόθεση να εξαφανιστούν τα ίχνη της επίθεσης, εντός του καμένου οχήματος, το οποίο και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, βρέθηκε το μεταλλικό μέρος του όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον του Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Ποιες οι εκτιμήσεις των Αρχών για το περιστατικό.

«Είδα έναν άνδρα να κατεβαίνει από ένα αυτοκίνητο και με παρατεταμένο το όπλο να έρχεται προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς έσκυψα δεξιά και τότε αυτός με πυροβόλησε. Αμέσως μετά έτρεξε, μπήκε στο όχημα και εξαφανίστηκε». Αυτά φέρεται να είπε στις αρχές ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος και δέχθηκε επίθεση με πυροβόλο όπλο, χθες το βράδυ, έξω από το σπίτι του στην Γλυφάδα.

Παρά την πρόθεση να εξαφανιστούν τα ίχνη της επίθεσης, εντός του καμένου οχήματος, το οποίο και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, βρέθηκε το μεταλλικό μέρος του όπλο που χρησιμοποιήθηκε. Έχει περισυλλέγει από αστυνομία και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από το αυτοκίνητο έχουν διατηρηθεί μόνο τα μεταλλικά μέρη με τα πλαστικά να έχουν καεί ολοσχερώς.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο στην προσπάθειά του να αποφύγει την σφαίρα, και δεδομένου ότι αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στο Ασκληπιείο της Βούλας για προληπτικούς λόγους.

Δεν έχει εντοπιστεί ακόμα ο κάλυκας του όπλου με το μέλημα των αρχών να επικεντρώνεται από νωρίς σήμερα στον εντοπισμό του προκειμένου να υπάρξει ενδεχομένως μια ταυτοποίηση του με ό, τι απέμεινε από αυτό που βρέθηκε εντός του καμένου οχήματος

Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για τις συνθήκες αλλά και τους λόγους που έγινε η επίθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά δολοφονικής επίθεσης ωστόσο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν η πρόθεση των δραστών ήταν να τραυματίσουν τον ποδοσφαιριστή ή αν ο σκοπός ήταν να δολοφονηθεί αλλά το όπλο έπαθε εμπλοκή και έριξε μόνο μια σφαίρα.

Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμη τα κίνητρα εντούτοις υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες εκτιμήσεις της ασφάλειας κάνουν λόγο για προσωπικές ή οικονομικές διαφορές ωστόσο σαφέστερα συμπεράσματα για τα κίνητρα της επίθεσης θα εξαχθούν μέσω των πρώτων καταθέσεων.

Σημειώνεται πως οι αρχές έχουν ενδείξεις για συμμετοχή και δεύτερου ατόμου στην επίθεση το οποίο και φαίνεται πως βοήθησε τον χειριστή του όπλου να διαφύγει στη συνέχεια.

Παράλληλα φαίνεται πως κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή έχει καταγράψει την μετάβαση του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο σημείο, όχι όμως και την διαφυγή του.

Η ασφάλεια διερευνά το περιστατικό με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών Αττικής να ενδέχεται να αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ