Η FIFA, οι Μάνατζερ και «ο νόμος της ζούγκλας»

Η FIFA, οι Μάνατζερ και «ο νόμος της ζούγκλας»

Μεγάλη κόντρα φαίνεται πως έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στη FIFA και τους μεγάλους Μάνατζερ, καθώς η Ομοσπονδία επιχειρεί να ελέγχει τις προμήθειες που εκείνοι παίρνουν από τις μεταγραφές των παικτών τους.

Τα τελευταία χρόνια τα λεφτά έχουν μπει για τα καλά στον χώρο του ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα να χαθεί ο… ρομαντισμός που υπήρχε παλαιότερα και πλέον όλα να περιστρέφονται γύρο από τα χρήματα.

Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουμε πως οι μεγάλοι Μάνατζερ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου έχουν τεράστια επιρροή στις μεταγραφές των παικτών και πολλές φορές μπορούμε να πούμε πως «κινούν τα νήματα», γεμίζοντας φυσικά τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά εκατομμύρια.

Αυτό είναι κάτι που η FIFA προσπαθεί, αν όχι να το αλλάξει, να το περιορίσει όσο μπορεί. Συγκεκριμένα, έχει ετοιμάσει ένα σχέδιο το οποίο αναφέρει πως οι προμήθειες που θα παίρνουν οι Μάνατζερ από τις μεταγραφές δεν μπορούν να είναι πάνω από το 10% του ποσού.

Φυσικά η εν λόγω κίνηση έχει φέρει τις έντονες αντιδράσεις μεγάλων ονομάτων στο χώρο των ατζέντηδων, όπως οι Ζόρζε Μέντες (Κριστιάνο Ρονάλντο), Μίνο Ραϊόλα (Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς) και Τζόναθαν Μπαρνέτ (Γκάρεθ Μπέιλ), οι οποίοι είναι έτοιμοι να πάνε κόντρα στη FIFA.

«Θέλουμε δικαιοσύνη. Η FIFA πρέπει να μας φέρεται με τον σωστό τρόπο. Η αλήθεια είναι πως, η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει ακριβώς τι κάνει ένας ατζέντης στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες είναι με το μέρος μας. Ποτέ δεν παραπονέθηκαν για τις προμήθειες μας. Αν είναι αναγκαίο θα πάμε σε κάθε δικαστήριο του πλανήτη!», τόνισε σε δηλώσεις του στο BBC ο Τζόναθαν Μπαρνέτ, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια του.

Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον οι αντζέντηδες ζητούν διπλές προμήθειες, τόσο από τους παίκτες, όσο και από τις ομάδες, με τα έσοδα πολλών εξ αυτών να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια το χρόνο.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και οι ενέργειες της FIFA αποσκοπούν στο να ελέγξει τη ροή του χρήματος κατά τη διάρκεια των μεταγραφών, καθώς οι υπάρχοντες… κανονισμοί ονομάζονται «ο νόμος της ζούγκλας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ