Σπάνιες εικόνες: Μέντες, Ραϊόλα, Μάνασε, Μπαρνέτ και όλοι οι super agents σε ένα τραπέζι!

Σπάνιες εικόνες: Μέντες, Ραϊόλα, Μάνασε, Μπαρνέτ και όλοι οι super agents σε ένα τραπέζι!

Οι μεγαλύτεροι ατζέντηδες στον κόσμο συναντήθηκαν στο Λονδίνο σε μια... σύνοδο κορυφής, με φόντο τον οικονομικό «πόλεμο» της FIFA και όχι μόνο...

Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τον… ρομαντισμό του, με τα χρήματα, το οικονομικό συμφέρον και τα έσοδα να παίζουν πρωταρχικό ρόλο για τις ομάδες και τους παίκτες.

Σημαντικό ρόλο στο γεγονός ότι τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα λεφτά στον βασιλιά των σπορ έχουν παίξει οι ατζέντηδες και πιο συγκεκριμένα οι κορυφαίοι εξ αυτών που έχουν τεράστια επιρροή. Καταρχάς σε ποδοσφαιριστές αλλά και δευτερευόντως σε ομάδες, χορηγούς, συμφωνίες κλπ.

Μάνατζερ όπως ο Ζόρζε Μέντες και ο Μίνο Ραϊόλα «κινούν τα νήματα» στις μεταγραφές των παικτών και γεμίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με πολλά εκατομμύρια. Αυτό όμως είναι και κάτι που η FIFA και όλες οι μεγάλες ομοσπονδίες θέλουν να το κόψουν, ελαττώνοντας τις προμήθειες, με τους ατζέντηδες να μην μπορούν να καρπωνονται πάνω από το 10% του ποσού μιας μεταγραφής.

Όπως είναι λογικό αυτό επέφερε μεγάλες αντιδράσεις κυρίως στον χώρο των μεγαλοατζέντηδων και προκειμένου να μην παρθεί μια τέτοια απόφαση συγκλήθηκε… Σύνοδος Κορυφής! Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Daily Mail, ο Μίνο Ραϊόλα, ο Ζόρζε Μέντες, ο Ντέιβιντ Μάνασε και ο Τζόναθαν Μπαρνέτ, δηλαδή τέσσερις εκ των μεγαλύτερων ατζέντηδων στον κόσμο, συναντήθηκαν στο Λονδίνο και τα είπαν σε καλό κλίμα. Και δεν ήταν μόνοι, καθώς όλοι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι ποδοσφαιριστών κάθισαν σε ένα τραπέζι για πρώτη φορά στο Λονδίνο.

Βασικός άξονας της συζήτησης των super agent σε εστιατόριο της αγγλικής πρωτεύουσας ήταν η απόφαση που σκέφτεται η FIFA, που θα αποτελέσει αναμφίβολα ισχυρό πλήγμα. Είναι χαρακτηριστικό πως πλέον οι αντζέντηδες ζητούν διπλές προμήθειες, τόσο από τους παίκτες, όσο και από τις ομάδες, με τα έσοδα πολλών εξ αυτών να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια το χρόνο. Ο Ραϊόλα στο πιο πρόσφατο παράδειγμα έκλεισε τη μεταγραφή του Χάαλαντ στην Ντόρτμουντ και «έβαλε» στην τσέπη του 15 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 50 που στοίχισε όλη η μεταγραφή.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν που συζητήθηκε είναι αυτό, με τους τέσσερις μάνατζερ να είναι έτοιμοι να πάνε κόντρα στη FIFA. Φυσικά σε ένα τέτοιο δείπνο δεν γίνεται να έμεινε μόνο εκεί η συζήτηση, αφού χειρίζονται τους κορυφαίους παίκτες του κόσμου και είναι πάντα έτοιμοι και οι τέσσερις για super deal.

Ο Ραϊόλα για παράδειγμα είναι ο εκπρόσωπος του Πολ Πογκμπά που σκέφτεται να φύγει από τη Γιουνάιτεντ, ο Μέντες είναι ο μάνατζερ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και του πιο «καυτού» παίκτη στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη, του Μπρούνο Φερνάντες που θέλει να πάει στους κόκκινους διαβόλους. Φυσικά ο Μέντες είναι ο άνθρωπος που θα ολοκληρώσει τη συμφωνία για τον Ντάνιελ Ποντένσε και τη Γουλβς.

Ο Μπαρνέτ εκπροσωπεί, μεταξύ άλλων, τον Μπέιλ και τον Σαούλ που είναι στην πόρτα της εξόδου από τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης, με τα κορυφαία κλαμπ της Αγγλίας να θέλουν να τους αποκτήσουν. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς τι μπορεί να ειπώθηκε στον… μυστικό δείπνο των ατζέντηδων για μερικές κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και πως δεν γινόταν να μείνει η συζήτηση στον «πόλεμο» που πρόκειται να δεχτούν από την FIFA για τις προμήθειες.

Δείτε φωτογραφίες από την σούπερ συνάντηση κορυφής των ατζέντηδων:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ