Κρας τεστ για την κυβέρνηση με επιβολή κομματικής πειθαρχίας

Κρας τεστ για την κυβέρνηση με επιβολή κομματικής πειθαρχίας

Κρίσιμη η ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας - εξπρές για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Το πρώτο κρίσιμο τεστ για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος αποτελεί η ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας – εξπρές που ετοιμάστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και προωθήθηκε για άμεση ψήφιση στη Βουλή, «εξαφανίζοντας» την ποινή του υποβιβασμού για περιπτώσεις πολυιδιοκτησίας ομάδων ποδοσφαίρου που οριζόταν ως τώρα. Με μια κίνηση ωμής κυβερνητικής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στη θέση της μέχρι σήμερα νομοθεσίας θεσπίστηκε νέα διάταξη, με την οποία εφεξής όσοι κρίνονται από την αθλητική Δικαιοσύνη ένοχοι για τέτοιες παραβάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας να τιμωρούνται με αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών.

Η διαδικασία ξεκινά στις 13.00 και το αποτέλεσμα, εκτός από τη συνοχή, δοκιμάζει και την αξιοπιστία της πολιτικής απόφασης, καθότι αν κάποιοι βουλευτές καταψηφίσουν ή προτιμήσουν την αποχή θα στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα σε ηγεσία, αλλά και πολίτες. Πάντως, μέχρι στιγμής, η εικόνα από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως δε θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις, καθώς έχει διαμηνυθεί στους βουλευτές ότι τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας και αν καταψηφίσουν ή απουσιάσουν αδικαιολόγητα από την ψηφοφορία θα διαγραφούν άμεσα.

Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ, διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα στη ψηφοφορία, πληροφορίες λένε πως το τελευταίο 24ωρο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δέχθηκαν ασφυκτικές πιέσεις, καθότι αρκετοί δεν ήταν υπέρ της «σολομώντειας» λύσης στην οποία κατέφυγε η κυβέρνηση.

Από χθες, εξάλλου, ο πρωθυπουργός έσπευσε να σταματήσει τις πιθανές «ανταρσίες», από τους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στα Βόρεια, με το να διαγράψει τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Ζαγοράκη, ο οποίος βγήκε να απειλήσει με ανεξαρτητοποίηση.

Ονομαστική

Η τροπολογία αναμένονταν να «περάσει» την Τρίτη, καθώς κατατέθηκε στο Κοινοβούλιο χθες βράδυ, ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία. Χθες, ο Ευκλειδης Τσακαλωτος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Αθλητισμού, που δεν παρουσίασε ο ίδιος την κατεπείγουσα τροπολογία. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αφού σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία, είπε για τον υφυπουργό Αθλητισμού: «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ελλάδα που είναι ο Αυγενάκης, είναι σε ένα μπαρ και πίνει ουίσκι; Μπορούμε να τον έχουμε εδώ;». Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του τόνισε «το δικό μας ένστικτο είναι να ακολουθήσουμε το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ και να αποχωρήσουμε, γιατί δεν είμαστε μόνο ενάντια σε αυτήν την τροπολογία, αλλά είμαστε ενάντια σε όλη τη διαχείριση σας που μας έχει φτάσει στα φαινόμενα που περιέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού. Αλλά, θέλουμε να το ψηφίσετε, ένας-ένας, μια-μια με ονομαστική ψηφοφορία και γι’ αυτό την καταθέσαμε. Θέλουμε όλοι οι βουλευτές, αφού φτιάξατε αυτό το μπάχαλο, να πάρετε και την ευθύνη, ένας- ένας, μια-μια».

Υπογράμμισε πως η κ. «Μενδώνη μας είπε υπάρχει πρόβλημα διχασμού. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι ο Αυγενάκης έβαλε δικούς του στην Επιτροπή; Μετά μας είπε ότι δεν του πολυαρέσει το πόρισμα. Για να διορθώσετε τα λάθη φέρνετε τροπολογία που παρεμβαίνει ευθέως στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και μάλιστα ενώ βρίσκεται σε εκδίκαση η υπόθεση. Ο διαιτητής που διορθώνει ένα λάθος με ένα άλλο, τον βρίζουν όλοι. Αν δεν σας άρεσε η Επιτροπή μπορούσατε να εφαρμόσετε το νόμο Βασιλειάδη και να βάζατε μια άλλη Επιτροπή. Δεν σας αρέσει η λογοδοσία και γι αυτό φτάσατε εδώ που φτάσατε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ