Λεμονής: «Δεν θα έχουμε ένα ήρεμο απόγευμα»

Λεμονής: «Δεν θα έχουμε ένα ήρεμο απόγευμα»

Να μην υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό θα ζητήσει ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής από τους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι.

Την άποψη πως θα ήταν εγκληματικό να πιστέψουν οι παίκτες του, ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει καλή ομάδα, εξέφρασε με δηλώσεις του, ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής, ενόψει του Σαββατιάτικου ντέρμπι.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Nova:

Για το ματς με τον Αχαρναϊκό τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες κρύβουν αυτά  τα ματς, δεν είναι ελκυστικά για τους παίκτες. Οι αγωνιστικοί χώροι είναι κακοί για μένα η προσέγγιση ήταν καλή ειδικά στο πρώτο μέρος είδα κάποια πράγματα που μου άρεσαν και κάποια όχι τόσο.  Η προσέγγιση ήταν καλή στο σύνολο της».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε και στην επιστροφή του Εμενίκε που πέτυχε και γκολ στο Κύπελλο.

«Ο Εμενίκε ήρθε στον Ολυμπιακό για να τον βοηθήσει. Δείχνει καλά πράγματα  στις προπονήσεις σίγουρα είναι ένας παίκτης που θέλουμε να είναι καλά για να μας βοηθήσει στις υποχρεώσεις μας».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού:

«Ο Σεμπά και ο Μπεν είναι δύο προβλήματα. Ο Μποτία θα είναι διαθέσιμος, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα»

Για τα στοιχεία που ξεχωρίζει στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

«Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που έχει αρκετά καλή δομή στο παιχνίδι της και στο επιθετικό και στο αμυντικό. Είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Η κυριότερη παράμετρος είναι πως πρόκειται για ντέρμπι Ολυμπιακού Παναθηναϊκού.. Ανεξάρτητα της κατάστασης, της βαθμολογικής θέσης αυτά πάνε  περίπατο την ώρα του ντέρμπι . Είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα και η προσέγγισή μας πρέπει να είναι ανάλογη».

Τι θα τονίσει στους παίκτες του πριν το ντέρμπι

«Αν δεις την ιστορία πάντα επικρατεί αυτό το πράγματα. Αυτές οι δύο φανέλες στο γήπεδο πρέπει να μονομαχήσουν ανεξάρτητα τα προβλήματα».

Αν θέλει να βρεθεί λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού

«Νομίζω αν βγάλουμε κάποιες οπαδικές, φανατικές αντιλήψεις, ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος μας αντίπαλος στην Ελλάδα. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό. θέλουμε και ευχαριστιόμαστε να κερδίζουμε τον Παναθηναϊκό όταν είναι δυνατός. Νομίζω πως αυτό ισχύει και από την άλλη πλευρά. το Ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη από ένα ισχυρό Παναθηναϊκό».

Ποια στοιχεία από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού πρέπει να προσέξουν οι ποδοσφαιριστές του.

«Υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και όλη μέρα είμαστε εδώ για να τις αναλύσουμε υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο επιθετικό κομμάτι. Όπως ο Παναθηναϊκός έτσι και εμείς προσπαθούμε να αναλύσουμε ποιά είναι τα δυνατά και αδύνατα στοιχεία. Τα πάντα ξεκινούν όταν σφυρίξει ο διαιτητής. Εκεί θα μετρήσουν και άλλα πράγματα όχι μόνο η προετοιμασία στο τακτικό κομμάτι. Πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε την εικόνα  πως είναι ένα τέτοιο παιχνίδι στους παίκτες μας. Είναι σημαντικό να τους βάλουμε στο κλίμα του αγώνα για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν και να τους προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την πίεση που άσκησε ψηλά ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και αν θα κάνει το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό.

«Αυτά είναι κομμάτια που αφορούν τις ιδιαιτερότητες του κάθε αγώνα. Νομίζω ότι είχαμε ένα καλό διάστημα απέναντι στον ΠΑΟΚ, παρόλο που ήταν και ρίσκο, καθώς εμείς έχουμε και τα ευρωπαϊκά ματς και αυτό απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση του ρόστερ αλλά είναι ένα  στοιχείο που σίγουρα κάποιος που  είναι στον Ολυμπιακό γνωρίζει την φιλοσοφία και το στυλ της ομάδας ότι αυτό το είδος ποδοσφαίρου είναι ελκυστικό και για τον κόσμο».

Για το αν οι παίκτες του σκέφτονται το ματς με την Μπαρτσελόνα.

«Μέσα σε τρεις μέρες έχουμε δύο σπουδαία παιχνίδια. Αν παίζαμε άλλο παιχνίδι στην Ελλάδα και μετά με την Μπαρτσελόνα σίγουρα θα υπήρχε στο μυαλό των παικτών . Τώρα οφείλουμε αυτό να το βγάλουμε. δεν υπάρχει τίποτε άλλο υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός. Το εννοούμε έχουμε βάλει ένα στόχο που θέλουμε να είμαστε πρώτοι στις διακοπές των Χριστουγέννων».

Για το πόσο βοηθάει επιθετικά ο Φορτούνης.

«Δεν θέλω να λέω πολλά. Ο Κώστας οφείλει να συνεχίσει να ακολουθεί την πορεία που άρχισε στον ματς με τον Πανιώνιο νομίζω ότι  αρκετός κόσμος μίλησε γι αυτόν και απ ότι βλέπω κατάλαβε ο Κώστας ότι είναι ώρα να μιλήσει αυτός. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια και ο Κώστας μίλησε μέσα στο γήπεδο».

Η άποψη του για το φετινό πρωτάθλημα.

«Νομίζω ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου είναι ικανοποιημένοι εκτός από μένα που είμαι δυσαρεστημένος».

Για τους 100 αγώνες στον πάγκο του Ολυμπιακού.

«Το έμαθα μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ πως έφτασα τα 100 ματς. Τώρα τα είδα όλα αυτά αλλά αυτό που λέω πάντα στον εαυτό μου και στους παίκτες  μετά από μια νίκη είναι να πάμε παρακάτω. Η νίκη κρατάει πολύ λίγο ίσως λίγες ώρες αλλά η ήττα μια εβδομάδα μέχρι το επόμενο ματς».

Ποια μας ξεχωρίζει από αυτά που είχε παίξει ως ποδοσφαιριστής;

«Είναι κάποια καλά παιχνίδια νομίζω το ένα ήταν που είχαμε νιώσει μεγάλη απογοήτευση αλλά και περηφάνια για την ομάδα μας ένα 3-2 που χάσαμε στην λεωφόρο με τρία πέναλτι του Δέδε. Είχαμε προηγηθεί 2-0 αυτό μας έχει μείνει έντονα. Σαν παίκτης ένα 4-1 στο Καραϊσκάκη που είχαμε κερδίσει. τα ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν πάντα ιδιαίτερα πάντα όμορφα είναι το απόλυτο ντέρμπι στην Ελλάδα».

Το μήνυμα του για τον κόσμο

«Πάντα είναι σημαντικό για μας να τους αισθανόμαστε δίπλα μας. Αυτό που έχω να επισημάνω είναι ότι έχουμε μια χρονιά μπροστά μας και στο τέλος βγαίνει ο πρωταθλητής. Στη διάρκεια αυτής θα έχουμε σκαμπανεβάσματα. Θέλουμε να μας στηρίξουν να μας βοηθήσουν ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές. Το παιχνίδι  με τον ΠΑΟΚ πρέπει αν είναι οδηγός για μερικά πράγματα όπως για το πως πρέπει να είναι κοντά ο κόσμος. Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική και έδωσε τη δυνατότητα στους νεαρούς παίκτες να καταλάβουν τι είναι ένα ντέρμπι. Δεν θα σταθώ σε άλλα πράγματα απλά θέλουμε να μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές. Ήταν πολύ καλή η στήριξη τους. Ακόμη και στο 0-0 με τον ΠΑΟΚ μας στήριζε και μας ωθούσε να σκοράρουμε. Ιδιαίτερα στο τέλος με τα φάουλ ήταν ακόμη πιο έντονη. Και εμένα δεν μου αρέσει να κερδίζουμε τον ΠΑΟΚ και να πανηγυρίζουμε αλλά ήταν ένα ευχαριστώ που πήγαμε στα δύο πέταλα με τους νεαρούς παίκτες και πανηγυρίσαμε».

Αν υπάρχει περίπτωση να ξεγελαστούν οι παίκτες από την κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός;

«Είναι εγκληματικό να πούμε ότι ο ΠΑΟ δεν έχει καλή ομάδα. Έχει πολύ καλή ομάδα καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει  δυσκολίες, διοικητικά και οικονομικά ορισμένες φορές αυτά συνηγορούν ώστε μερικές φορές η εικόνα της ομάδας να μην φαίνεται καλή. Επειδή έχω δει όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟ παραμένει μια εξαιρετική ομάδα. Το λέω με κάθε ειλικρίνεια. Θα προσπαθήσω και σήμερα να επισημάνω στους παίκτες ότι θα πάμε κάπου και δεν θα έχουμε ένα ήρεμο απόγευμα. μας περιμένει δύσκολη δουλειά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100%».

Για τη χημεία της ομάδας και τις πολλές αλλαγές.

«Η διαχείριση πως παιχνιδιών είναι πολύ δύσκολο για τους προπονητές. Ακόμη και για προπονητές που είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα λιγκ . Τα αποτελέσματα καθορίζουν το ροτέισον ή όχι. Εμείς προσπαθούμε πάρα πολύ, τη συμμετοχή των παικτών να την δούμε συνολικά σε όλα τα ματς. είναι ένα κομμάτι που τελειώνει 5 Νοεμβρίου με τον Πλατανιά. Μετά έχουμε την διακοπή της εθνικής και μετά ένα κομμάτι με μια σειρά αγώνων ανά τρεις ή 4 μέρες.

Δεν σας κρύβω πως πριν από αυτή τη σειρά σκεφτήκαμε πως θα χρησιμοποιηθούν οι παίκτες σε όλο αυτό το διάστημα . Μέχρι στιγμής έχουμε συμπεριφερθεί καλά. είναι  παράξενο πως κάναμε ροτέισον με την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου αλλά ήταν ανάγκη για να είμαστε φρέσκοι με τον ΠΑΟΚ που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Είμαι σίγουρος 100% πως το αποτέλεσμα κρίνει το ροτέισον. Αν το αποτέλεσμα με τον ΠΑΟΚ δεν ήταν καλό θα είχαμε θέμα για συζήτηση για το ροτέισον».

Για την κριτική στους προπονητές

«το πρωί άκουσα μια ωραία κουβέντα πως οφείλουμε οι προπονητές να εκπαιδευόμαστε σε τέτοιους είδους καταστάσεις και να δεχόμαστε την κριτική. Και είχε δίκιο καθώς από ένα σημείο και μετά θέλει μεγάλη προσπάθεια στην διαχείριση των καταστάσεων από τον προπονητή. Πολλές φορές μας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε και εμείς αυτά που λέγονται για μας και να το καταλαβαίνουμε καλύτερα. Είναι δύσκολη η ζωή του προπονητή. Και εμείς οι προπονητές πρέπει να εκπαιδευτούμε σε μερικά πράγματα όχι απλά να μπαίνουμε στην διαδικασία του ψυχογραφήματος μετά από κάθε αγώνα. Στην ουσία δεν είναι συνέντευξη Τύπου, εκφράζουμε την ψυχολογική μας διάθεση μετά από κάθε αποτέλεσμα.

Το κάθε ματς μας δίνει τροφή και για άλλα πράγματα. Αν δούμε το ματς με τον ατρόμητο είχαμε 62 λεπτά καλή αμυντική λειτουργία. Δεν είχαμε όμως δημιουργία. Στο ματς με τον Πανιώνιο είχαμε δημιουργία, 4 γκολ αρκετές ευκαιρίες αλλά δεχτήκαμε 3 γκολ. Πάντα θα βρίσκουμε πράγματα στα οποία θα πει να δουλεύουμε. Οδηγός είναι η ανάλυση των παιχνιδιών. Αν δούμε την ομάδα σε γενικές γραμμές από την αρχή που ήρθα έως τώρα καταφέρνουμε να είμαστε πιο συμπαγής ως ομάδα.  Αυτό είναι ένα κομμάτι που το είδα και με τον Αχαρναϊκό.

Αλλά νομίζω το ποδόσφαιρο είναι κάτι που έχει πολλά απρόβλεπτα πράγματα. Στο ματς με την Μπαρτσελόνα ήρθε κάποιος παλιός μας παίκτης που τώρα ξεκινάει την προπονητική του καριέρα και συζητούσαμε. Του ανέφερα πως όταν ζητάμε χρόνο πραγματικά τον θέλουμε γιατί δημιουργούνται απρόβλεπτες καταστάσεις. Του είπα πριν τον αγώνα: εμείς δεν είμαστε έτοιμοι αν ξεκινήσουμε όπως έχουμε σχεδιάσει το ματς και αν η Μπαρτσελονα μείνει στο 5ο λεπτό με δέκα παίκτες πως θα το διαχειριστούμε . Και πράγματι είχαμε μια τέτοια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη να την αντιμετωπίσεις. Αυτή η ομάδα που είναι απέναντι σου είναι η Μπαρτσελόνα και μπορεί να σε σκοτώσει σε ένα λεπτό».

Σχετικά με τους παίκτες κλειδιά του Παναθηναϊκού αλλά και την φυσική κατάσταση του Ολυμπιακού που θέλει να πιέζει ψηλά.

«Μας απασχολεί αρκετά και εμάς. Η εικόνα του τελευταίου ματς ήταν αρκετά καλή αλλά δεν έχουμε και κάποια επιστημονικά δεδομένα . Επάνω σε αυτά δουλεύουμε τώρα και αφορούν την τακτική και σε θέματα που αφορούν την φυσική κατάσταση αλλά το να έχουμε μια ομάδα που να μπορεί να πρεσάρει 90 λεπτά το θεωρώ αδύνατο. Δεν υπάρχει καμία ομάδα στον κόσμο. αυτό το κάνεις όχι με καλή φυσική κατάσταση αλλά με καλή τακτική συμπεριφορά. άρα αυτά τα κομμάτια εξαρτώνται και από τον αντίπαλο. Όσον αφορά θέματα για την 11άδα, για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι δύσκολο να σας απαντήσω καθώς σήμερα οι μισοί θα κάνουν προπόνηση οι υπόλοιποι αποθεραπεία».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ