Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7

Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7

Εντυπωσιακή η ΑΕΚ συνέτριψε 7-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο "Αλκαζάρ", με ηγέτη τον Μπακασέτα που πέτυχε γκολ και είχε και ασίστ

Η ΑΕΚ πέρασε πολύ εύκολο βράδυ στο «Αλκαζάρ» αντιμετωπίζοντας τον Απόλλωνα Λάρισας, για τον τρίτο όμιλο του Κυπέλλου,  με την «Ένωση» να παίρνει τη νίκη με το εντυπωσιακό 7-0.

Η ΑΕΚ» έψαχνε το ξέσπασμα μετά τα τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και εκμεταλλεύτηκε τη χαώδη διαφορά δυναμικότητας με τον Απόλλωνα. Με τη νίκη της αυτή η «Ένωση» εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Πέντε γκολ σε 25 λεπτά

Οι «κιτρινόμαυροι» έστησαν από νωρίς  πάρτι στην περιοχή της θεσσαλικής ομάδας και είναι χαρακτηριστικό πως σημείωσαν πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί πως μέχρι το 19’ η ΑΕΚ δεν είχε βρει τρόπο να σκοράρει. Απ’ τη στιγμή όμως που ο Τζανετόπουλος έκανε το 1-0 με κεφαλιά, η θεσσαλική ομάδα κατέρρευσε. Έτσι σε διάστημα εικοσιπέντε λεπτών, η ομάδα του Χιμένεθ κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ.

Με μπροστάρη τον Μπακασέτα

Ο Ισπανός τεχνικός της «Ένωσης» έκανε αρκετές αλλαγές αλλά σίγουρα η κίνηση που έκανε τη διαφορά ήταν η χρησιμοποίηση του Μπακασέτα σε θέση επιτελικού μέσου.

Ο Έλληνας άσος έπαιξε πίσω απ’ τον Αραούχο και ήταν αυτός που έκανε όλες τις δουλειές για την ΑΕΚ. Ο Μπακασέτας είχε το ρόλο του «μαέστρου» στην εντεκάδα των φιλοξενούμενων κι έδειξε με την εμφάνιση του, πως μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα, παίζοντας στη συγκεκριμένη θέση.

Ορεξάτος και ο Λάζαρος

Με διάθεση μπήκε στο ματς και ο Χριστοδουλόπουλος, με τον εξτρέμ των «κιτρινόμαυρων» να βρίσκει δίχτυα δύο φορές. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ πήρε πρωτοβουλίες παίζοντας στο δεξί άκρο και προκάλεσε πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Γκολ και ο Αραούχο

Ένα απ’ τα αξιοσημείωτα στοιχεία του αγώνα, ήταν ότι ο Αραούχο κατάφερε να σκοράρει. Ο Αργεντινός πέτυχε το έκτο γκολ της ομάδας του και φάνηκε απ’ τον τρόπο που πανηγύρισε, πόσο πολύ ήθελε να βάλει τέλος στην «αφλογιστία» των προηγούμενων αγώνων.

Επιστροφή Γιακουμάκη

Ο Μανόλο Χιμένεθ έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Γιώργο Γιακουμάκη. Ο 22χρονος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, μετά από δυόμιση μήνες. Αυτή ήταν μία πολύ καλή είδηση για τον προπονητή της ΑΕΚ, καθώς ο Χιμένεθ μπορεί πλέον να ποντάρει και στον νεαρό στράικερ.

Το κλειδί  Ήταν τέτοια η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες, που ήταν αδύνατον για τον Απόλλωνα Λάρισας να κοντράρει την ΑΕΚ. Απ’ τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν «τέλειωσε» και το παιχνίδι.

10άρι Ο Μπακασέτας ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ΑΕΚ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πέτυχε γκολ, είχε δύο ασίστ και απ’ τα πόδια του πέρασε το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού για την ομάδα του.

Στον πάγκο Η εμφάνιση των παικτών του Απόλλωνα ήταν απογοητευτική, κάτι που διαπιστώνει εύκολα κάποιος μόνο και μόνο απ’ το σκορ.

Γιατί κόουτς; Το ερώτημα για τον προπονητή του Απόλλωνα, Σάκη Θεοδοσιάδη αφορά την κατάρρευση της ομάδας του μετά το 1-0. Οι παίκτες της θεσσαλικής ομάδας εγκατέλειψαν το ματς μετά το 19’, με αποτέλεσμα τη βαριά ήττα.

Διαιτητής Το λάθος του Φωτιά ήταν στο δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο Αραούχο που έκανε την πάσα στον Χριστοδουλόπουλο ήταν οφσάιντ, αλλά ο βοηθός δε σήκωσε τη σημαία, Έτσι ο διαιτητής έδειξε σέντρα και ήταν μια λανθασμένη απόφαση του Φωτιά.

Γήπεδο: «Αλκαζάρ»

Διαιτητής: Φωτιάς

Βοηθοί: Δεμερτζής, Χριστάκογλου

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης) Φιρινίδης, Σάββας, Κουρτεσιώτης, Ανδρέου, Παπαζαχαρίας, Αγρόμηχος, Τσιλούλης (46’ Καρακατσάνης), Λαμπρόπουλος (65’ Σκούπρας), Μίλιτς, Τζανής, Μαυριάς (46’ Διβανές).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ) Τσιντώτας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Τσόσιτς (46’ Βινίσιους), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος (54’ Πατίτο), Τρίστασον, Αραούχο (64’ Γιακουμάκης).

Γκολ: 19’ Τζανετόπουλος, 22’, 42’  Χριστοδουλόπουλος, 37’ Αϊντάρεβιτς, 40’ Μπακασέτας, 51’ Αραούχο, 79’ Τρίστασον.

Κίτρινες: 27’ Μίλιτς, 55’ Σάββας.

 

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

LIVE: Απόλλων Λάρισας – ΑΕΚ 0-7

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ