Τι συμφώνησαν FIFA, UEFA και Κυβέρνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Τι συμφώνησαν FIFA, UEFA και Κυβέρνηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Στην υπογραφή των συνυποσχετικών για την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου προχώρησε η κυβέρνηση με τους απεσταλμένους των FIFA/ UEFA. Δείτε τι προβλέπεται στη συμφωνία.

Στην υπογραφή του μνημονίου που θα καθορίσει την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο προχώρησαν το πρωί της Τρίτης (25/2) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ.

Στη συνάντηση διάρκειας περίπου 35 λεπτών που διεξήχθη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τους απεσταλμένους των FIFA και UEFA, οι εμπλεκόμενες πλευρές συζήτησαν για τα θέματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ακολούθως υπέγραψαν το συνυποσχετικό που θα έχει ως στόχο την εξυγίανση του αθλήματος στη χώρα μας.

Μεταξύ άλλων, οι διεθνείς ομοσπονδίες δεσμεύτηκαν ότι θα εκπονήσουν εντός τριών μηνών μια μελέτη για την αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία θα προβλέπει τη βελτίωση της οργάνωσης και του συστήματος διαιτησίας, αλλά και την παροχή μέτρων για την αντιμετώπιση της αδιαφάνειας, των φαινομένων βίας και δυσφημιστικών δηλώσεων.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις των FIFA/ UEFA:

Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

  • Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου
  • Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο
  • Η αποτελεσματική αντιμετώπιση  δυσφημιστικών δηλώσεων αλλά και κάθε είδους βίας και διάκρισης
  • Το σύστημα διαιτησίας

Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες με σκοπό να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δια των θεσμικών μέσων της τελευταίας.

Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

Παράλληλα, η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει τις προτάσεις των διεθνών ομοσπονδιών στην ελληνική έννομη τάξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ