Ολυμπιακός: Σκέψεις για Εμενίκε με Παναθηναϊκό

Ολυμπιακός: Σκέψεις για Εμενίκε με Παναθηναϊκό

Ο Λεμονής μίλησε στην προπόνηση της Πέμπτης με τον Εμενίκε και ο Νιγηριανός δήλωσε έτοιμος να παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός συνέχισε με την προπόνηση της Πέμπτης, την προετοιμασία του για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι «ερυθρόλευκοι» προπονήθηκαν στου Ρέντη και ο τεχνικός της ομάδας του λιμανιού, Τάκης Λεμονής, καταστρώνει τα πλάνα του για το μεγάλο ματς.

Ο 57χρονος κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος φαίνεται πως έχει καταλήξει στους δέκα από τους έντεκα του αρχικού σχήματος κι αυτή τη στιγμή «παίζεται» μια θέση. Ο λόγος για την κορυφή της επίθεσης, με τον Λεμονή να σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Εμενίκε αντί του Ανσαριφάρντ.

«Είμαι έτοιμος» είπε ο Εμενίκε

Ο Εμάνουελ Εμενίκε πήρε χρόνο συμμετοχής στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αχαρναϊκό και πέτυχε μάλιστα το τρίτο γκολ της ομάδας του. Ο τεχνικός των Πειραιωτών είχε μια κουβέντα την Πέμπτη με τον Αφρικανό σέντερ φορ, αναφορικά με το βαθμό ετοιμότητας του παίκτη και ο 30χρονος στράικερ δήλωσε έτοιμος να παίξει στη Λεωφόρο.

Η αλήθεια είναι πως ο διεθνής επιθετικός δε βρίσκεται στο 100% των δυνατοτήτων του, αλλά απ’ την άλλη πλευρά θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στην εικόνα του Ανσαριφάρντ, εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Ιρανός δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του ματς και τούτο δεν πέρασε φυσικά απαρατήρητο από τον Λεμονή. Γι’ αυτό άλλωστε και ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος σκέφτεται τη χρησιμοποίηση του Εμενίκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» δεν έχει ακόμα πάρει οριστική απόφαση και όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την προπόνηση της Παρασκευής. Αυτή τη στιγμή όμως φαίνεται πως ο Νιγηριανός κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Το πιο πιθανό σχήμα

Οι πληροφορίες λοιπόν απ’ την προπόνηση στου Ρέντη, αναφέρουν πως ο Λεμονής σκέφτεται μια μόλις αλλαγή σε σχέση με την εντεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι εναντίον του ΠΑΟΚ.

Αυτό σημαίνει πως γκολκίπερ θα είναι ο Προτό, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί και στόπερ οι Ένγκελς, Σισέ. Σε ότι αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας όλα δείχνουν πως ο Λεμονής θα εμπιστευτεί τον Κούτρη.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Ρομαό, Οφόε στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Λεμονής περιμένει πολλά απ’ τον Τογκολέζο και τον Βέλγο μέσο.

Ρόλο επιτελικού χαφ θα έχει ο Κώστας Φορτούνης, με τον αρχηγό των πρωταθλητών Ελλάδος να προέρχεται από τη μεγάλη εμφάνιση εναντίον του ΠΑΟΚ.

Στο ένα άκρο της επίθεσης θα είναι ο Πάρντο και στο άλλο ο Ανδρούτσος, αν και ο Λεμονής ενδέχεται να κάνει στην προπόνητη της Παρασκευής μια δοκιμή και με Καρσελά αντί του Έλληνα μεσοεπιθετικού.

Το προβάδισμα πάντως ανήκει στον Ανδρούτσο. Όπως προαναφέραμε για την κορυφή της επίθεσης ο Εμενίκε έχει περισσότερες πιθανότητες απ’ τον Ανσαριφάρντ.

*Ο Αλμπέρτο Μποτία θα είναι στην αποστολή για το ντέρμπι, καθώς έκανε προπόνηση την Πέμπτη το απόγευμα.

*Μέρος της προπόνησης των πρωταθλητών ακολούθησε και ο Μπεν, αλλά ο επιθετικός των «ερυθρόλευκων» θέλει ακόμα μια εβδομάδα πριν τεθεί στη διάθεση του Λεμονή.

*Ο Λεμονής έδειξε χθες βίντεο στους παίκτες του, με στιγμιότυπα από παιχνίδια του Παναθηναϊκού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ