Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος αθλητικός χάρτης των αναβολών και των διοργανώσεων σε κίνδυνο (pics)

Κορωνοϊός: Ο παγκόσμιος αθλητικός χάρτης των αναβολών και των διοργανώσεων σε κίνδυνο (pics)

To10.gr σας παραθέτει αναλυτικές πληροφορίες για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες παγκοσμίως. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι το τένις, το τζούντο και το καράτε, υπάρχουν δεκάδες events που έχουν αναβληθεί ή απειλούνται με αναβολή ακόμη και ακύρωση, εξαιτίας του θανατηφόρου Covid-19.

Ο παγκόσμιος αθλητισμός έχει… μάθει για τα καλά πλέον τον κορωνοϊό, ο οποίος έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Ήδη έχουν αναβληθεί ή τεθεί σε αμφισβήτηση πολλές διοργανώσεις ανά την υφήλιο, ενώ κάθε αθλητική δραστηριότητα μπορεί να επηρεαστεί ανά πάσα στιγμή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον παγκόσμιο χάρτη με τα μεγάλα events που έχουν αναβληθεί ή ενδέχεται να αναβληθούν, εξαιτίας του κορωνοϊού. Από το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, μέχρι το τζούντο, το καράτε και το… αλπικό σκι, υπάρχουν αναβολές δεκάδων διοργανώσεων και άλλες τόσες κινδυνεύουν να μην διεξαχθούν, εξαιτίας του θανατηφόρου ιού Covid-19.

NBA

Προληπτικά μέτρα: Στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου έχουν ήδη απαγορευτεί οι χειραψίες πριν την έναρξη των αγώνων μεταξύ των παικτών, των διαιτητών, των προπονητών κλπ. Οι άνθρωποι του NBA όμως το έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα. Για την ακρίβεια, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει προτείνει στις ομάδες να αρχίζουν να σχεδιάζουν την προοπτική διεξαγωγής των παιχνιδιών πίσω από κλειστές πόρτες, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών.

Ωστόσο, τη συγκεκριμένη πρόταση έχουν αρνηθεί πολλοί παίκτες του NBA και μεταξύ εκείνων είναι ο σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως: «Δεν πρόκειται να παίξω έτσι. Οι οπαδοί χρειάζονται σε κάθε αγώνα. Εκείνοι είναι ο λόγος για τον οποίο παίζω. Δεν αγωνίζομαι για τους συμπαίκτες μου, το κάνω για τους οπαδούς. Αυτό είναι όλο το θέμα. Αν μπω σε γήπεδο και δεν υπάρχουν οπαδοί στις κερκίδες, πολύ απλά δεν θα παίξω. Ας κάνουν ό,τι θέλουν».

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχουν αναβληθεί: Όλες οι αναμετρήσεις σε όλες τις κατηγορίες του κινεζικού ποδοσφαίρου. Οι αγώνες των Γκουανγκζού Εβεργκράντε, Σανγκάη Σενχούα και Σανγκάη SIPG στο Champions League Ασίας έχουν αναβληθεί μέχρι τον Απρίλιο. Επίσης, έχουν αναβληθεί οι αγώνες της K-League στη Νότια Κορέα.

Η γαλλική Ligue 1 έχει ανακοινώσει ήδη την αναβολή του σημερινού (Σάββατο 7/3, 19:30) αγώνα μεταξύ του Στρασβούργου και της Παρί Σεν Ζερμέν. Η απόφαση πάρθηκε από τον Νόμο Bas-Rhin, ο οποίος σχετίζεται με την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Επίσης, έχουν αναβληθεί οι δύο ημιτελικοί του Κυπέλλου Ιταλίας, Νάπολι-Ίντερ και Γιουβέντους-Μίλαν. Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε θα γίνουν αυτές οι αναμετρήσεις.

Προληπτικά μέτρα: Στο ιταλικό πρωτάθλημα (Serie A) έχει σημάνει εδώ και καιρό… συναγερμός. Όλα τα ματς έχει ανακοινωθεί ότι θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών μέχρι τις 3 Απριλίου. Για περίπου έναν μήνα δηλαδή.

Επιπλέον, έχουν παρθεί και άλλα προληπτικά μέτρα τα οποία αφορούν τους ποδοσφαιριστές. Αυτά τα μέτρα περιέχουν τις εξής εντολές: «Μην τρώτε στα αποδυτήρια, μην μοιράζεστε φιάλες νερού, να απολυμαίνετε συχνά τα αποδυτήρια» και πολλά ακόμα.

Η Νιούκαστλ έχει απαγορεύσει στους ποδοσφαιριστές της να κάνουν χειραψίες μεταξύ τους ή με αντιπάλους, πριν την έναρξη των αγώνων.

Δύο αγώνες για τη φάση των «16» του Europa League θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών. Πρόκειται για τις αναμετρήσεις Ίντερ-Χετάφε και Αταλάντα-Βαλένθια.

Σε αμφισβήτηση: Η FA Cup σκέφτεται να αναβάλει τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Αγγλίας και της Ιταλίας στο Λονδίνο, παιχνίδι που θα αποτελεί προετοιμασία για το Euro 2020.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προληπτικά μέτρα: Η γυναικεία ομάδα της Βενεζουέλας δεν θα συμμετάσχει σε διοργάνωση που θα διεξαχθεί στην Τουρκία. Οι Τούρκοι δεν αφήνουν τους Λατινοαμερικάνους να συμμετάσχουν, επειδή εκείνοι είχαν παίξει με την Εθνική ομάδα της Ιταλίας στη Ρώμη.

MOTO GP

Έχει αναβληθεί: Το Grand Prix του Κατάρ δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Προληπτικά μέτρα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Moto GP πρέπει πλέον να ανακοινώσει νέο πρόγραμμα, με διαφορετικές ημερομηνίες, εξαιτίας του κορωνοϊού. Η διοργάνωση θα ξεκινήσει στις 5 Απριλίου στο Όστιν των ΗΠΑ.

FORMULA 1

Έχει αναβληθεί: Το GP της Κίνας, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει τον ερχόμενο Απρίλιο στη Σανγκάη, αναβλήθηκε εξαιτίας του κορωνοϊού. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη νέα ημερομηνία.

Προληπτικά μέτρα: Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, αλλά το θέμα είναι να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διεξαχθεί σωστά. Για παράδειγμα, ήδη έχει αποφασιστεί το εξής: Οι Ιταλοί που θα ταξιδέψουν στο Μπαχρέιν για το Grand Prix, θα εξεταστούν για τρεις ώρες για να ελεγχθεί αν έχουν κορωνοϊό ή όχι.

FORMULA E

Έχει αναβληθεί: Ο αγώνας της 4ης Απριλίου στη Ρώμη δεν πρόκειται να γίνει.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Προληπτικά μέτρα: Τα λόγια του μέλους της ΔΟΕ, Ντικ Πάουντ, έχουν κινητοποιήσει και ανησυχήσει τους πάντες. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αναμένεται να αποφασίσει μέχρι τον Μάιο αν θα γίνουν κανονικά και στην ώρα τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αν θα αναβληθούν ή αν θα ακυρωθούν τελείως!

ΣΤΙΒΟΣ

Έχει αναβληθεί: Η ομοσπονδία στίβου της Ασίας ανέβαλε το Ασιατικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που ήταν να διεξαχθεί στην κινεζική πόλη Χανζού το διάστημα 12-13 Φεβρουαρίου.

Ο κορωνοϊός προκάλεσε επίσης την αναβολή του Μαραθωνίου της Ρώμης, εξαιτίας του… συναγερμού που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός. Η Ιταλική Ομοσπονδία Στίβου έχει αναβάλει όλες τις διοργανώσεις της μέχρι τον Απρίλιο.

Σε αμφισβήτηση: Παρά το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του Μαραθωνίου της Βαρκελώνης έχουν πει πως η διοργάνωση θα γίνει κανονικά και στην ώρα της, πλέον υπάρχει ο κίνδυνος να αναβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΤΕΝΙΣ

Το τένις δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί από τον θανατηφόρο ιό, που έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Τα πρώτα μέτρα θα παρθούν στην Ινδία, στο πρώτο Masters 1000 της σεζόν που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου. Η διοργανώτρια αρχή έχει ανακοινώσει ήδη πως 250 άνθρωποι θα μπορούν να πλύνουν τα χέρια τους. Επίσης, όλοι οι παίκτες θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη δική τους πετσέτα και να μην τη δίνουν στα ball boy, όπως γίνεται συνήθως.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Προληπτικά μέτρα: Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα αναμένεται να διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες, ενώ η διοργανώτρια αρχή έχει αναγκάσει τους αθλητές από Κίνα, Αίγυπτο, Ιράν, Νότια Κορέα και Ιταλία να θέσουν σε καραντίνα τη χώρα, αν θέλουν να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΤΖΟΥΝΤΟ

Προληπτικά μέτρα: Η επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού για έναν από τους εργαζόμενους της ισπανικής ομοσπονδίας τζούντο, έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο άθλημα. Το άτομο που βρέθηκε θετικό σε εξέταση για Covid-19, εργάζεται σε διοικητικό τμήμα της ομοσπονδίας.

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

Έχει αναβληθεί: Οι τελικοί του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλπικού σκι στη Βόρεια Ιταλία, που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν το διάστημα 16-22 Μαρτίου, αναβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Ιταλία έχουν φύγει ήδη από τη ζωή 197 άνθρωποι, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 4.000 συνολικά.

ΤΡΙΑΘΛΟ

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ήταν να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι, αναβλήθηκε πριν 10 μέρες. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Τριάθλου, που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 29 Μαρτίου στη Μελίγια της Ισπανίας, αναβλήθηκε για προληπτικούς λόγους, μετά την έξαρση του κορωνοϊού.

ΚΑΡΑΤΕ

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε ανακοίνωσε πως η διοργάνωση 1-Premier League Καράτε, που ήταν να γίνει στο Ραμπάτ από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου, δεν θα διεξαχθεί επειδή οι Αρχές του Μαρόκο αποφάσισαν να λάβουν έκτακτα μέτρα για τον έλεγχο της επιδημίας του Covid-19 στη χώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ