FIFA: «Τι προτιμάμε, υγεία ή χρήματα; Να μην ξεκινήσει η σεζόν τον Μάιο!»

FIFA: «Τι προτιμάμε, υγεία ή χρήματα; Να μην ξεκινήσει η σεζόν τον Μάιο!»

Ο επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της FIFA, Μισέλ Ντε Χουγκ, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς άπαντες: «Επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία να ξεκινήσουν οι αγώνες τον Μάιο».

Είναι αλήθεια πως σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους έχει λείψει η μπάλα. Αλλά όταν μιλάμε για τη δημόσια υγεία, όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν στην άκρη.

Ο κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί ραγδαία τους τελευταίους μήνες σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας, προκαλώντας τον θάνατο 13.069 συνανθρώπων μας.

Όπως είναι φυσικό, δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο, για τακουνάκια, για γκολ, για προκρίσεις και για πρωταθλήματα. Όλες οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν διακοπεί και πλέον είναι άγνωστο πότε θα επανεκκινήσουν.

Κάποιοι λένε ότι αυτό ίσως γίνει μέσα στον Μάιο, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο κατά πόσον μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Διάφορες φωνές μέσα από τη FIFA, τονίζουν πως το να επαναρχίσει η σεζόν τον Μάιο είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο πάρα πολλές ζωές.

Μία από αυτές τις φωνές είναι εκείνη του επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Μισέλ Ντε Χουγκ, ο οποίος τονίζει στη Daily Mail πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μέχρι στιγμής από την εξέλιξη του ιού, είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουν τα πρωταθλήματα μέσα στον Μάιο.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει:

«Είναι πάρα πολύ νωρίς να αρχίσουμε τα πρωταθλήματα τον Μάιο. Αν αυτό γίνει στα μέσα Μαΐου, θα πρέπει οι προπονήσεις να αρχίσουν 2-3 εβδομάδες νωρίτερα. Δεν κρατώ το μέλλον στα χέρια μου, αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό δεν είναι καλή ιδέα. Είναι ρίσκο για την υγεία, με βάση τις πληροφορίες που έχουμε σήμερα.

Ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να έχει εξαφανιστεί τον Μάιο, ακόμη κι αν έχουν μειωθεί τα κρούσματα σε κάποιες χώρες. Δεν μπορώ να πω πότε ρεαλιστικά θα μπορεί το ποδόσφαιρο να αρχίσει ξανά, αλλά είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε η πανδημία θα έχει φτάσει στην κορύφωσή της.

Ακόμη όμως και αν οι ομάδες αρχίσουν να παίζουν κεκλεισμένων των θυρών, θα πρέπει να προπονούνται για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Αυτό θα σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι θα είναι κοντά στα αποδυτήρια και σε άλλους χώρους, αλλά αυτό είναι που ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε τώρα. Με όσα ξέρουμε σήμερα, αυτό μπορεί να θέσει ζωές σε κίνδυνο.

Πρέπει να υπολογίσουμε την υγεία. Τι προτιμάμε, τα χρήματα ή την υγεία; Αυτό είναι το ερώτημα στην παρούσα φάση. Αν αρχίσουν οι διοργανώσεις προτού δοθεί το πράσινο φως από τους επιστήμονες, αυτό θα βάλει τα οικονομικά πάνω από την υγεία και είναι ακριβώς αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε. Διαφορετικά, μπορεί να το πληρώσουμε όλοι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ