La Liga σε ομάδες: «Όποιος δε θέλει, δεν πληρώνει»

La Liga σε ομάδες: «Όποιος δε θέλει, δεν πληρώνει»

Η La Liga μέσω επίσημης ανακοίνωσης καλεί τους συλλόγους να μην πληρώνουν τους παίκτες, αν η ζημιά απ' τον κορωνοϊό είναι μεγάλη.

Σε μια απόφαση που πιθανότατα να φέρει αλυσιδωτές αντιδράσεις και ντόμινο εξελίξεων και σε άλλες λίγκες προχώρησε η La Liga. Η ισπανική λίγκα μέσω επίσημης ενημέρωσής της, αναφέρει πως όσες ομάδες αποφασίσουν την αναστολή των συμβάσεων και των πληρωμών σε ποδοσφαιριστών, εξαιτίας των μειωμένων εσόδων λόγω του κορωνοϊού, θα βρει τη στήριξή της.

Επί της ουσίας, η La Liga αφήνει το δικαίωμα σε κάθε σύλλογο ξεχωριστά να λάβει όποια μέτρα θεωρεί σωστά σε περίπτωση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε πληρωμές προς ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο (πρωτίστως), αλλά και σε υπαλλήλους και προσωπικό.

Μια απόφαση που αναμένεται να φέρει αντιδράσεις από ποδοσφαιριστές κυρίως των μικρότερων ομάδων, αλλά και από ανθρώπους του μεροκάματου, όπως είναι οι υπάλληλοι σε γήπεδα και γραφεία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του συνδικάτου των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της χώρας, που ακόμα δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση, ενώ μένει να φανεί τις θα κάνουν οι υπόλοιπες ομοσπονδίες. Αξίζει, πάντως, να αναφερθεί πως στην Μπαρτσελόνα ήδη είχε υπάρξει επικοινωνία μεταξύ διοίκησης και παικτών, με τους αρχηγούς να είναι θετικοί στη σκέψη πως δε θα πάρουν μισθούς όσο δεν αγωνίζονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ