Ρονάλντο και Μέντες δώρισαν εξοπλισμό σε νοσοκομεία της Πορτογαλίας

Ρονάλντο και Μέντες δώρισαν εξοπλισμό σε νοσοκομεία της Πορτογαλίας

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο διάσημος μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δώρισαν ιατρικό εξοπλισμό αξίας ενός εκατ. ευρώ σε πορτογαλικά νοσοκομεία για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Πολύ σπουδαία πρωτοβουλία από Κριστιάνο Ρονάλντο και Ζόρζε Μέντες. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να δωρίσουν εξοπλισμό για δύο θαλάμους στο νοσοκομείο «Σάντα Μαρία» της Λισαβόνας, εφοδιάζοντας κάθε θάλαμο με 10 κρεβάτια, αεριστήρες, μόνιτορ παρακολούθησης, αντλίες έγχυσης και σύριγγες, ανακοίνωσε το νοσοκομείο.

Στο Πόρτο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, ο CR7 και ο Μέντες θα εξοπλίσουν ένα θάλαμο στο νοσοκομείο «Σάντο Αντόνιο» με 15 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τους πολύ απαραίτητους αεριστήρες, οθόνες και άλλο εξοπλισμό. Οι τρεις θάλαμοι θα πάρουν τα ονόματα των δύο ανδρών.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Ρονάλντο και τον Μέντες για την πρωτοβουλία, η οποία είναι τόσο χρήσιμη τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται καθέναν τόσο πολύ» δήλωσε ο Πάουλο Μπαρμπόσα, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Σάντο Αντόνιο».

Παρόλο που η Πορτογαλία ανέφερε μόνο 2.362 περιπτώσεις κορωνοϊού και 29 θανάτους, πολύ λιγότερες από ό, τι στην Ιταλία και την Ισπανία, το σύστημα υγείας της χώρας βρίσκεται ήδη υπό πίεση. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI τη Δευτέρα (23/3), ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας έχουν 1.142 αεριστήρες, την ώρα που τα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα διαθέτουν 250 περισσότερους.

Για να αντιμετωπίσει την κρίση, η κυβέρνηση αγόρασε 500 αεριστήρες και 4 εκατομμύρια μάσκες από την Κίνα. «Εμείς (το σύστημα υγείας) δεν θα χάσουμε ποτέ τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ο Κόστα. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του χώρου της υγείας εξέφρασαν αμφιβολίες, ιδίως όσον αφορά την έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού. Τη Δευτέρα (23/3), ο ιατρικός σύλλογος της χώρας προειδοποίησε ότι τα πορτογαλικά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μάσκες, γάντια και προστατευτικά όρασης.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ