Ντ΄Αμίκο: «FIFA και UEFA πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες»

Ντ΄Αμίκο: «FIFA και UEFA πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες»

Ο μάνατζερ του Μάσιμο Καρέρα, Αντρέα Ντ' Αμίκο, κάλεσε τις Ομοσπονδίες να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες αυτή τη δύσκολη για εκείνες περίοδο λόγω της πανδημίες.

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα «sportmediaset.it» παραχώρησε ο μάνατζερ του Μάσιμο Καρέρα, Αντρέα Ντ’ Αμίκο και μεταξύ άλλων κάλεσε FIFA και UEFA να βοηθήσουν οικονομικά τις ομάδες που πλήττονται από την πανδημία.

Όσα είπε:

– Για το ψαλίδι της Γιουβέντους στους μισθούς των παικτών και του τεχνικού τιμ:

«Η Γιουβέντους κινήθηκε ως εταιρεία για να καλύψει τις ανάγκες της. Ο πρόεδρος ζήτησε θυσίες από τους παίκτες που τις αποδέχτηκαν, έχοντας το προνόμιο να λαμβάνουν μισθούς εκατομμυρίων. Η θεραπεία του προβλήματος όμως που έχει παρουσιαστεί δεν μπορεί να αφήνετε σε αξιόλογες ατομικές πρωτοβουλίες.

Οι παίκτες εξακολουθούν να΄ναι υπάλληλοι. Έπειτα υπάρχουν παίκτες και παίκτες. Δεν μπορούμε να ζητάμε από ποδοσφαιριστές που λήγουν τα συμβόλαιά τους στις 30 Ιουνίου να μειωθεί ο μισθός τους καθώς και από νεαρούς παίκτες που παίρνουν λιγότερα χρήματα».

– Για το αν συμφωνεί πως διανύουμε μια καταστροφική κατάσταση:

«Συμφωνώ. Για όλες τις εταιρείες που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι απαραίτητη η κρατική παρέμβαση. Το ποδόσφαιρο δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Λόγω μιας φυσικής καταστροφής δεν είναι δυνατόν να παίξουμε μπάλα, να πάμε σε ένα εστιατόριο, στο θέατρο ή στον κινηματογράφο.

Οι ενισχύσεις με το κριτήριο της αναλογικότητας και της ισότητας πρέπει να προσεγγίσουν όλους αυτούς τους τομείς. Σκεφτείτε επίσης ότι το ποδόσφαιρο είναι ως παγκόσμια αξία, η τρίτη ή τέταρτη ιταλική εταιρεία. Αλλά εδώ πρέπει να προσθέσουμε και την κοινωνική και πολιτική αξία της μπάλας σε πολλές ιταλικές πραγματικότητες.

Επίσης, επειδή πέρα ​​από τους μεγάλους παίκτες και πρωταθλητές, το ποδόσφαιρο (νέοι, ερασιτέχνες, γυναίκες) περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και θέσεις εργασίας».

– Για την ιταλική κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση στην αντιμετώπιση της πανδημίας:

«Το κράτος πρέπει να βοηθήσει όλες τις εταιρείες που κλείνουν και η ποδοσφαιρική εταιρεία δεν αποτελεί εξαίρεση. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να ζητηθεί από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους να καταβάλλουν φόρους στο πλαίσιο αυτό. Πρέπει να υπάρχει μορατόριουμ.

Η παρέμβαση των διεθνών οργανισμών θα ήταν επίσης απαραίτητη στο χώρο του ποδοσφαίρου. Η FIFA και η UEFA πρέπει να παρέμβουν. Έχουν τεράστιους οικονομικούς πόρους και δεν μπορούν να το περάσουν όλο αυτό έτσι».

– Για το αν θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα;

«Ελπίζω να τελειώσουν. Θα ήταν μια σημαντική ανάσα οξυγόνου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ