Αντιπρόεδρος UEFA: «Προτεραιότητα η υγεία, δεν αποφασίζουμε εμείς για τα πρωταθλήματα»

Αντιπρόεδρος UEFA: «Προτεραιότητα η υγεία, δεν αποφασίζουμε εμείς για τα πρωταθλήματα»

Ο αντιπρόεδρος της UEFA τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η δημόσια υγεία και ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει κοινή... πλεύση με 55 Ομοσπονδίες όπου η κάθε χώρα έχει διαφορετική κατάσταση με την πανδημία.

Ο αντιπρόεδρος της UEFA μίλησε για το… πρόβλημα που δημιουργείται στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις αν δεν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μικέλε Ούβα τόνισε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» πως αλλάζουν οι συνθήκες που διαμορφώνονται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το να γίνουν πρώτα τα πρωταθλήματα και στη συνέχεια οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν είναι η πρώτη μας επιλογή. Δεν είναι απαραίτητο όλα τα πρωταθλήματα να επανεκκινήσουν ταυτόχρονα, καθώς ορισμένα έχουν περισσότερα παιχνίδια ακόμα .Όσον αφορά τις προπονήσεις , η επιστροφή πρέπει να αποφασιστεί από τις κυβερνήσεις και στη συνέχεια από ομοσπονδίες και τις λίγκες, όχι από την UEFA» είπε ο Ούβα, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόβλημα που ίσως δημιουργηθεί για τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ εφόσον σε κάποιες χώρες οι ομάδες επιστρέψουν στις προπονήσεις και σε άλλες όχι.

Εάν ένα πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει ξανά, μια ομάδα από αυτό το πρωτάθλημα θα μπορούσε να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά κύπελλα αν είχε την ευκαιρία να κάνει προπονήσεις. Λίγκες και ομοσπονδίες θέλουν να αρχίσουν τα πρωταθλήματα ξανά. Όμως θα είναι εκείνες που θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν ή θα σταματήσουν. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε σταδιακά στο φυσιολογικό, χρειαζόμαστε ενότητα, εμπιστοσύνη, ευθύνη και αξιοπιστία» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της UEFA, ο οποίος κατέληξε:

«Για οποιαδήποτε απόφαση προτεραιότητα πρέπει να είναι η δημόσια υγεία. Η UEFA αποτελείται από 55 Ομοσπονδίες. Κάθε έθνος έχει διαφορετικές προσεγγίσεις στον ιό, έτσι είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε μια διαδρομή να μοιραστούμε με 55 Ομοσπονδίες, με την ECA, τις Λίγκες και τους παίκτες».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ