Επιθετικός με 237 γκολ αποκάλυψε πώς χάλασε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! (VIDS)

Επιθετικός με 237 γκολ αποκάλυψε πώς χάλασε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό! (VIDS)

Ο Περουβιανός επιθετικός Γιοάν Φάνο εξήγησε γιατί η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Ηταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το ποδόσφαιρο του Περού. Επιθετικός, ταχύτατος, όχι μεγαλόσωμος, αλλά σπουδαίος εκτελεστής. «Ινδιάνος» σε όλα. Μαχητής. Και έφτασε μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό. Μια μεταγραφή, ωστόσο, που δεν έμελλε να ολοκληρωθεί ποτέ. Καθώς ο Γιοάν Χαβιέρ Φάνο Εσπινόζα, αν και ήθελε πολύ να φορέσει τα πράσινα, δεν τα κατάφερε ποτέ. Και ο λόγος ήταν πολύ σκληρός…

«Είχα τη μεγάλη με ευκαιρία να παίξω στην Ευρώπη, αλλά ένας τραυματισμός ήρθε το 2002. Ημουν παίκτης της Αλιάνζα Λίμα και τότε έσπασα το γόνατό μου. Υπήρχαν δύο προτάσεις: Ο Παναθηναϊκός από την Ελλάδα και η άλλη ήταν από την Γκενκ από το Βέλγιο», αποκάλυψε ο 41χρονος πλέον Φάνο, σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «El Comercio» του Περού.

Η ιστορία πίσω από τη μεταγραφή του Φάνο στον Παναθηναϊκό έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο τότε 21χρονος (09/08/1979) επιθετικός της Αλιάνζα Λίμα είχε προκαλέσει την προσοχή του Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο Ουρουγουανός τεχνικός είχε ζητήσει την απόκτησή του τον Ιανουάριο του 2002, αλλά ο παίκτης κατέληξε στην Αλιάνζα Λίμα. Ο Μαρκαριάν είχε μιλήσει με πολύ θερμά λόγια για τον Φάνο και τον είχε υποδείξει ως παίκτη που θα έκανε τη διαφορά στους Πράσινους. Για αυτόν τον λόγο έγινε νέα πρόταση το καλοκαίρι του 2002. Ενώ, όμως, η ομάδα από το Περού αποδέχθκε την προσφορά, ο παίκτης χτύπησε σοβαρά. Και όλα τελείωσαν.

Ο Φάνο έμεινε πέντε χρόνια στην Αλιάνζα και συνολικά στην καριέρα του αγωνίστηκε σε 12 διαφορετικές ομάδες, παίζοντας αρκετά χρόνια στο Μεξικό και την Κολομβία. Στην επαγγελματική του καριέρα (610 ματς) πέτυχε 237 γκολ, ενώ είχε συνολικά 17 συμμετοχές και 3 γκολ στην εθνική Περού. Σήμερα ο Φάνο εργάζεται ως βοηθός προπονητή στη Ριονέγκρο, ομάδα πρώτης κατηγορίας της Κολομβίας!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΟΑΝ ΦΑΝΟ

https://www.sdna.gr/mpasket/708055_panathinaikos-apokalypsi-gia-ayrio

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ