Φουλ Μπάγερν και μόνο έναν της Σίτι επέλεξε στην καλύτερη ενδεκάδα του ο Γκουαρντιόλα (Pic)

Φουλ Μπάγερν και μόνο έναν της Σίτι επέλεξε στην καλύτερη ενδεκάδα του ο Γκουαρντιόλα (Pic)

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα διάλεξε την καλύτερη ενδεκάδα με παίκτες που έχει προπονήσει, και ορισμένες του επιλογές μάλλον αποτελούν έκπληξη.

Αναμφισβήτητα ο Πέπ Γκουαρντιόλα είναι από τους κορυφαίους προπονητές της γενιάς του – ίσως και ο κορυφαίος – με τους τίτλους του να μιλούν από μόνοι τους. Από το 2008 όταν και ανέλαβε την πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, μέτρησε συνολικά 29 τρόπαια ως προπονητής των Καταλανών, της Μπάγερν Μονάχου και της Μάντσεστερ Σίτι. Των τριών ομάδων δηλαδή που έχει προπονήσει σε αυτά τα 12 χρόνια σπουδαίας καριέρας.

Από τα χέρια του πέρασαν παίκτες που έγραψαν ιστορία στο άθλημα και το επηρέασαν όσο λίγοι, όπως άλλωστε και ο 49χρονος τεχνικός με τις καινοτόμες ιδέες που εφάρμοσε σε όλες τις ομάδες του. Ποιοι απ’ όλους αυτούς τους παικταράδες που έχει προπονήσει όμως θα είχαν θέση στην καλύτερη ενδεκάδα του Γκουαρντιόλα;

Ο ίδιος απάντησε στο ερώτημα και κάποιες από τις επιλογές του, θα προκαλέσουν εντύπωση είναι η αλήθεια. Αυτό γιατί στην ενδεκάδα υπάρχει μόλις ένας από την νυν ομάδα του ενώ είναι εκτός παίκτες-μύθοι όπως ο Κάρλες Πουγιόλ και ο Αντρές Ινιέστα μεταξύ άλλων.

Αρχικά, κάτω από τα δοκάρια προτίμησε τον Μάνουελ Νόιερ σε μια μάλλον λογική επιλογή αν και ο Έντερσον αποτελεί εξαιρετική περίπτωση. Στα δεξιά της άμυνας τον Ντάνι Αλβες, στα αριστερά τον Ζόρντι Άλμπα και στο κέντρο τους Μασεράνο και Μπόατενγκ. Ούτε Πουγιόλ, ούτε Πικέ, ούτε Λαπόρτ.

Στις πτέρυγες και σε διάταξη 4-4-2 τους Ρόμπεν και Ριμπερί με κεντρικά χαφ τους Τσάβι και Ντε Μπρόινε. Δεν μπορείς να πεις ότι είναι παράλογες επιλογές αλλά η απουσία του Ινιέστα, κάνει μπαμ. Όπως και των Νταβίντ Σίλβα και Σέρχιο Μπουσκέτς.

Όσο για την κορυφή της επίθεσης. Φυσικά ο Λιονέλ Μέσι με παρτενέρ του τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι τον οποίο προτίμησε από παίκτες όπως ο Σέρχιο Αγκουέρο , ο Νταβίντ Βίγια και ο Τιερί Ανρί.

Εσείς ποιους θα διαλέγατε;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ