Τσέφεριν: «Ολες οι διοργανώσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Αυγούστου»

Τσέφεριν: «Ολες οι διοργανώσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 Αυγούστου»

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο λόγω του κορωνοϊού και επισήμανε ότι οι διοργανώσεις, εφόσον ξεκινήσουν και πάλι, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 3/8.

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικές στις δηλώσεις του στο γερμανικό ZDF, μέχρι τις 3 Αυγούστου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Champions League και Europa League.

Ο ισχυρός άνδρας της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επισήμανε ωστόσο ότι αυτό που μετράει ειναι η υγεία των ποδοσφαιριστών και των αθλητών και για να ξεκινήσουν και πάλι οι διοργανώσεις θα πρέπει να δώσουν το «οκ» οι Κυβερνήσεις. Μάλιστα, τόνισε ότι είναι καλυτερα να γίνουν οι αγώνες, έστω και με κεκλεισμένων των θυρών, παρά να μην έχουμε καθόλου ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Προς το παρόν όλα τα πλάνα είναι θεωρητικά και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σίγουρο είναι μέχρι 3 Αυγούστου όλα πρέπει να έχουν τελειώσει, όπως και το Champions και το Europa League. Η κατάσταση είναι σπάνια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αν σταματήσει η κρίση, θα αρχίσουμε νωρίτερα.

Η μόνη λανθασμένη απόφαση θα είναι να παίξουμε με έναν τρόπο που θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, των οπαδών, των διαιτητών. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Ο κόσμος είναι με άγχος και πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία, που απευθύνεται στον κόσμο. Ωστόσο, οι σούπερ-σταρ αυτή τη στιγμή είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Έχουμε πολλά πλάνα για να επανεκκινήσουμε το Champions και το Europa League, τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή να μην παίξουμε ξανά. Υπάρχει μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στην UEFA, τα πρωταθλήματα και τις ομάδες.

Αν οι κυβερνήσεις δεν μας αφήσουν να παίξουμε, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα κεκλεισμένων των θυρών και με τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλει ο κόσμος», είπε ο πρόεδρος της UEFA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ