Φάκελος Μακέντα: Το συμβόλαιο, οι απαιτήσεις και το Καμπιονάτο

Φάκελος Μακέντα: Το συμβόλαιο, οι απαιτήσεις και το Καμπιονάτο

Στο μυαλό του βρίσκεται κυρίως η Serie A. Να κερδίσει αυτό που δεν μπόρεσε στα... νιάτα του. Την αναγνώριση από τους συμπατριώτες του. Ο Φεντερίκο Μακέντα έβαλε το κλειδί στην πόρτα της εξόδου και απομένει να το γυρίσει για να φύγει απ' τον Παναθηναϊκό.

«Ξεκίνησα να σκαρφαλώνω προς την επιστροφή μου. Είμαι πλέον ένας καλύτερος ποδοσφαιριστής, ένας καλύτερος αθλητής. Κάνω πλάνα με διαφορετική φιλοσοφία. Έχω δουλέψει πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Τα έχω πάει καλά στον Παναθηναϊκό αλλά προσβλέπω σε μεγαλύτερα πράγματα. Ξέρω ότι είμαι σε καλό δρόμο για να επιστρέψω σε καλύτερα πρωταθλήματα και να αφήσω το σημάδι μου εκεί».

Δεν υπάρχει πιο ξεκάθαρο «θέλω να φύγω» μήνυμα από αυτό που έστειλε χθες ο Φεντερίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό. Ο Ιταλός έχει το μυαλό του αλλού. Σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα. Κοιτάζει τα στατιστικά και βλέπει πως η θητεία του στην Ελλάδα δε συγκρίνεται με καμία άλλη σε όλη του την καριέρα.

24 γκολ και εφτά ασίστ σε 55 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα. Τα υπόλοιπα νούμερα της καριέρας του; Πέντε γκολ σε 36 συμμετοχές με τη Γιουνάιτεντ (συν έξι ασίστ). 11 γκολ σε 50 συμμετοχές στη Νοβάρα. Οχτώ γκολ σε 33 παιχνίια με την Κάρντιφ. Δέκα γκολ σε 18 ματς με την Μπέρμιγχαμ. Τρία σε 15 με τη Ντόνκαστερ. Ένα σε 16 με τη Σαμπντόρια. Μηδέν σε Στουτγκάρδη, Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς και Νότγχαμ Φόρεστ σε 27 συνολικά παιχνίδια και με τους τρεις.

Πουθενά δεν ήταν το ίδιο αποδοτικός όσο στην Ελλάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Σε καμιά άλλη ομάδα δεν ήταν τόσο επιδραστικός όσο στον Παναθηναϊκό, που έχει συμμετοχή (γκολ/ασίστ) σε 31 τέρματα της ομάδας του. Στην παρουσίασή του είχε υποσχεθεί πως θα… αναγεννηθεί. Περίπου δύο χρόνια αργότερα έχει τηρήσει την υπόσχεσή του. Αναγεννήθηκε και πλέον δικαιούται να κοιτάζει ψηλότερα. Σε ένα πρωτάθλημα πιο προηγμένο, που θα του επιτρέψει να… επανορθώσει. Να φτιάξει το όνομα που ήθελε πάντα, να βρει την αναγνώριση που έψαχνε.

Κυρίως ανάμεσα στους συμπατριώτες του. Η Ιταλία είναι το… απωθημένο του. Η Serie A, αφού τις μικρότερες κατηγορίες τις έχει ζήσει και δεν του ταίριαξαν ποτέ. Θέλει να βρει μια ομάδα της πρώτης κατηγορίας, έναν σύλλογο ανταγωνιστικό που θα του δώσει ίσως την τελευταία του ευκαιρία να διακριθεί στο πρωτάθλημα της χώρας του. Και φυσικά να του αυξήσει τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Ο Μακέντα είχε το περασμένο καλοκαίρι μια πρόταση που ούτε ο ίδιος δεν περίμενε. Ομάδα από το Κατάρ του πρόσφερε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως για να τον κάνει δικό της, αλλά τα χρήματα που έδινε στον Παναθηναϊκό ήταν λίγα. Και εν μέσω προετοιμασίας οι πράσινοι δεν μπορούσαν να χάσουν τον βασικό τους επιθετικό έναντι 300.000 ευρώ που του πρόσφεραν. Δεν είχαν ούτε τον χρόνο, ούτε τη διάθεση, ούτε τα χρήματα να ψάξουν στην αγορά για επιθετικό που θα τους έδινε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό. Το γνωρίζει και ο ίδιος ο Ιταλός φορ γι’ αυτό και στέλνει… μηνύματα αποχώρησής του. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι του 2021 και του δίνει το δικαίωμα να πιέσει καταστάσεις. Σε πιθανή κουβέντα επέκτασής του θα ζητήσει διπλάσια χρήματα απ’ αυτά που παίρνει τώρα, τα οποία είναι λίγο περισσότερα από 200.000 ευρώ. Δύσκολα μπορεί ο Παναθηναϊκός να του τα δώσει, αν σκεφτούμε πως ήδη πληρώνει μισό εκατομμύριο ετησίως για άλλον επιθετικό. Τον Καρλίτος.

Η καλύτερη επιλογή και για τους δύο; Η πώληση. Να βάλει ο Παναθηναϊκός στα ταμεία του ένα ποσό άνω των 800.000 ευρώ, που θα είναι και η τιμή εκκίνησης για τον Ιταλό, να βρει ο παίκτης ένα προηγμένο πρωτάθλημα που θέλει να αγωνιστεί και να έρθει ένα βελούδινο διαζύγιο, ωφέλιμο και για τις δύο πλευρές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ