«Όχι» της ισπανικής ομοσπονδίας σε αγώνες ανά 48ωρο

«Όχι» της ισπανικής ομοσπονδίας σε αγώνες ανά 48ωρο

Η ομοσπονδία της Ισπανίας έθεσε βέτο και υποχρέωσε την AFE να δεσμευθεί ότι δεν θα δεχθεί τη διεξαγωγή αγώνων, αν δεν έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 72 ώρες από το προηγούμενο παιχνίδι μίας ομάδας.

Τους όρους υπό τους οποίους θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση της σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα, εφόσον υπάρξει η εξέλιξη της πανδημίας επιτρέψει την επιστροφή στα γήπεδα, καταρτίστηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF), στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της La Liga και της ένωσης παικτών (AFE).

Αν και οι δύο τελευταίες πλευρές είχαν συμφωνήσει ότι, σε ακραία περίπτωση, θα ορίζονταν παιχνίδια με διαφορά 48 ωρών μεταξύ τους, η ομοσπονδία έθεσε βέτο και υποχρέωσε την AFE να δεσμευθεί ότι δεν θα δεχθεί τη διεξαγωγή αγώνων, αν δεν έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 72 ώρες από το προηγούμενο παιχνίδι μίας ομάδας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι για όλες τις αναμετρήσεις από τον Μάιο και μετά και για όσο διαρκέσει η παράταση της σεζόν, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, όπως ζέστη, υγρασία και ηλιακή ακτινοβολία, αποκλείοντας ουσιαστικά τη διεξαγωγή αγώνων τις μεσημβρινές ώρες (ή ακόμη και νωρίς το απόγευμα). Θα προβλέπονται επίσης δύο διακοπές σε κάθε αγώνα για να δροσιστούν οι παίκτες.

Η ένωση των παικτών, από την πλευρά της, έθεσε μετ΄επιτάσσεως το θέμα των συμβολαίων που λήγουν στις 30 Ιουνίου, τονίζοντας μάλιστα ότι η αναμενόμενη απόφαση της FIFA για την παράτασή τους, δεν θα έχει καμία νομική ισχύ, αφού το ζήτημα αφορά εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών (ομάδων) και εργαζομένων (ποδοσφαιριστών).

Γενικότερα, σύμφωνα με τις διαρροές που εμφανίζονται στον ισπανικό Τύπο, το κλίμα στη συνάντηση δεν ήταν καθόλου καλό. Η La Liga κατέληξει… απομονωμένη στο θέμα της διεξαγωγής αγώνων ανά 48 ώρες (παρά την αρχική συμφωνία με την AFE) και υποστηρίζει ότι υπό τις συνθήκες αυτές είναι ανέφικτη η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ενώ η ένωση των ποδοσφαιριστών εμφανίζεται… βαλλόμενη από παντού, στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ