Στην άκρη παρακαλώ γιατί πέφτω από τα… σύννεφα!

Στην άκρη παρακαλώ γιατί πέφτω από τα… σύννεφα!

Κάθε χώρα που αναλαμβάνει την διοργάνωση του Μουντιάλ προσδοκά σε καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα δυο δις δολλάρια. Δεν είναι για να αφήνεις όλα αυτά στην ψήφο κάποιων που δεν είναι σε θέση να... κατανοήσουν τη σημασία που έχει η ανάληψη της διοργάνωσής του...

Νέες αποκαλύψεις -λέει- για την διαφθορά στα ανώτατα κλιμάκια της ΦΙΦΑ. Σε ποιόν να το πούμε και να το πιστέψει. Είναι δυνατό στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να τα παίρνουν για να ψηφίσουν υπέρ μιας χώρας που ενδιαφέρεται να διοργανώνει το Μουντιάλ. Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό. Προσωπικά, ζούσα με τη βεβαιότητα ότι το Κατάρ τώρα και η Ρωσία το 2018 πήραν χωρίς λάδωμα τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αυτά είναι για τους ανυποψίαστους. Το Μουντιάλ είναι μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες μπίζνες. Οι τζίροι είναι αστρονομικοί. Ξεπερνούν κατά πολύ το 5.5 δις δολλάρια χωρίς να υπολογίζεται ο αυξημένος τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών. Μάλιστα υπολογίζεται ότι η αύξηση των ομάδων σε σαράντα οχτώ θα αποφέρει επιπλέον έσοδα ενός δις δολλαρίων. Κάθε χώρα που αναλαμβάνει την διοργάνωση του Μουντιάλ προσδοκά σε καθαρά κέρδη που ξεπερνούν τα δυο δις δολλάρια. Δεν είναι για να αφήνεις όλα αυτά στην ψήφο κάποιων που δεν είναι σε θέση να… κατανοήσουν τη σημασία που έχει η ανάληψη της διοργάνωσής του.

Ετσι αναγκάζεσαι να τους βοηθήσεις για να καταλάβουν. Ετσι είναι η ριμάδα η κατανόηση. Με κάποιο γερό δώρο έρχεται πιο γρήγορα. Μέχρι τώρα από τους σαράντα δύο εμπλεκόμενους στις δωροδοκίες, είκοσι έξι έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι την εμπλοκή τους. Με μια έννοια θα μπορούσε να τεθεί θέμα αφαίρεσης της διοργάνωσης από το Κατάρ. Ηθικά στέκει και με το παραπάνω η αφαίρεση. Πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να τα βάλει κανείς με τους σεϊχηδες που κρατούν ένα σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ενέργειας στα χέρια τους. Δεν είναι και τόσο εύκολο να τους αφαιρέσεις τη διοργάνωση επειδή κάποιοι είχαν την… ευγενική καλοσύνη να μην τους προσβάλλουν και δέχτηκαν ένα δωράκι.

Μια από τις πλέον ανθηρές βιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το ποδόσφαιρο. Κι όπως είναι γνωστό, σε αυτές τις περιπτώσεις όπου παίζονται τεράστια ποσά είναι αφελές να ψάχνεις για γωνία στο δεκάρικο. Οποιος έχει να πληρώσει, αποκτά το πλεονέκτημα. Και σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση και σε ό,τι αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης του Μουντιάλ. Το χρήμα διαφθείρει. Το πάρα πολύ χρήμα διαφθείρει ακόμα περισσότερο. Πάνω σε αυτό έχουν πολλά να μας πουν και ο κ. Μπλάτερ και ο “δικός μας” Μισέλ Πλατινί. Στο Κατάρ λοιπόν. Εκεί που όπως είναι γνωστό, ρέει ο μαύρος χρυσός και το μαύρο χρήμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ