Ο Βοτανικός μπορεί να επιστρέψει το χαμένο… όραμα

Ο Βοτανικός μπορεί να επιστρέψει το χαμένο… όραμα

Η προοπτική ενός γηπέδου στον Βοτανικό μπορεί να επαναφέρει τα χαμόγελα στον κόσμο του Παναθηναϊκό, να φέρει αισιοδοξία, όραμα και... λεφτά.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μοιάζει να έχει πάρει πιο σοβαρά από οποιονδήποτε άλλον προκάτοχό του το θέμα του Βοτανικού και της Διπλής Ανάπλασης. Δείχνει να εννοεί όσα λέει. Το τελευταίο που είπε έχει να κάνει – και – με την οικονομική κρίση.

«Είναι ένα μεγάλο έργο και ανήκει στα έργα «κλειδιά» για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της πόλης. Και μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση. Συστατικά που είναι ήδη δεδομένα. Θέλει σοβαρές αποφάσεις και καλά σχεδιασμένες κινήσεις που θα διασφαλίζουν το έργο αυτό σε όλα τα επίπεδα. Εδώ δεν μιλάμε για μία παρέμβαση εικόνας, αλλά ουσίας. Έχουμε καταφέρει να είμαστε όλοι σε μία διαρκή επικοινωνία για να μπορέσουμε να ορίσουμε τα επόμενα βήματά μας», είπε στην τελευταία του συνέντευξη.

Μίλησε για έργο – κλειδί. Και αυτό είναι το μυστικό. Πως βρέθηκε ένας δήμαρχος που επιτέλους καταλαβαίνει ότι ένα τέτοιο έργο στην καρδιά της Αθήνας, θα αλλάξει μορφή σε ολόκληρη την πόλη. Και με την Διπλή Ανάπλαση θα αποκτήσει και ο Βοτανικός και οι Αμπελόκηποι μια διαφορετική μορφή απ’ αυτή που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή.

Ένα τέτοιο έργο δε θα αποτελεί ανάσα μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τους πολίτες της Αθήνας. Και θα προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας. Ο Μπακογιάννης ξέρει ότι αν το καταφέρει, θα πάρει μαζί του και πολλούς ψηφοφόρους. Θα βγει πολλαπλά κερδισμένος.

Σίγουρα, όμως, ο πλέον κερδισμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός. Ένα νέο γήπεδο, ένα όνειρο δεκαετιών, που κανείς δεν κατάφερε να το υλοποιήσει, θα αλλάξει επίπεδο τον σύλλογο. Θα τον φέρει λίγο πιο κοντά σε αυτό που του αρμόζει. Χρειάζονται κι άλλα, πολλά ακόμα, αλλά ένα νέο γήπεδο μπορεί να τα φέρει.

Να φέρει όραμα, ελπίδα, αισιοδοξία, ευχάριστη νότα, αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Μπορεί να προσελκύσει ακόμα – ακόμα και επενδυτές, μπορεί να φέρει χρήματα που είναι απαραίτητα. Και μπορεί να ενώσει.

Όχι μόνο τους μεγαλομετόχους ποδοσφαίρου και μπάσκετ, αλλά και άλλους επιφανείς Παναθηναϊκούς, που είναι αποτραβηγμένοι πολλά χρόνια τώρα από τα κοινά της ομάδας και αδιάφορα την κοιτούν να βουλιάζει.

Είχε δίκιο ο Μπακογιάννης σε μια λέξη. Κλειδί. Κλειδί όχι μόνο για την πόλη, αλλά για τον Παναθηναϊκό. Ο Βοτανικός του ανοίγει έναν δρόμο που δύσκολα μπορεί να βρει. Και όσοι έχουν αναλάβει να τρέξουν το συγκεκριμένο έργο, έχουν μια τελευταία ευκαιρία να το πετύχουν και να σώσουν τον σύλλογο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ