Η μέρα που ο Μέσι έγινε… Μαραντόνα (pic & vids)

Η μέρα που ο Μέσι έγινε… Μαραντόνα (pic & vids)

Η ασύλληπτη γκολάρα του 19χρονου Μέσι κόντρα στην Χετάφε, μια μέρα σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια, ήταν ίσως ότι πιο κοντινό έχουμε δει στο γκολ-μύθος του Μαραντόνα κόντρα στην Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι για τους περισσότερους ο κορυφαίος παίκτης της εποχής μας και για μερικούς μάλιστα ίσως και όλων των εποχών. Οι συγκρίσεις με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα ξεκίνησαν από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του και μια από τις αφορμές ήταν αυτό που συνέβη μια μέρα σαν σήμερα, πριν από 13 χρόνια.

Ήταν 18 Απριλίου του 2007 όταν η Μπαρτσελόνα υποδεχόταν την Χετάφε στο Καμπ Νου για τα ημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου και το τελικό σφύριγμα την βρήκε νικήτρια με 5-2. Το γεγονός όμως που σημάδεψε τον αγώνα αλλά και την καριέρα του Μέσι (μια από τις πολλές), ήταν αυτό του 29ου λεπτού της αναμέτρησης.

Ο Τσάβι έδωσε την μπάλα στον Αργεντινό, κάτω από την σέντρα και δεξιά προς τη γραμμή του πλαγίου, εκείνος την υποδέχτηκε και ξεκίνησε ένα σόλο που έγραψε ιστορία. Αφού πέρασε όλη την ομάδα της Χετάφε, ντρίπλαρε και τον τερματοφύλακα και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τρελαίνοντας τους 53.599 οπαδούς των «μπλαουγκράνα» που βρίσκονταν στο γήπεδο. To μυαλό όλων είχε ήδη ταξιδέψει στο μυθικό γκολ του Μαραντόνα με την Αγγλία στο Μουντιάλ του 1986.

Δυστυχώς για την Μπαρτσελόνα αυτό το μαγικό γκολ και η νίκη σε εκείνο το ματς δεν συνδυάστηκαν με πρόκριση αφού στη ρεβάνς η Χετάφε ήταν καταιγιστική και διέλυσε την ομάδα του Φρανκ Ράικαρντ με 4-0 φτάνοντας στον τελικό. Εκείνη η βραδιά της 18ης Απριλίου όμως ήταν μια από τις πρώτες στιγμές που ο Μέσι έδειξε ότι έχει κάτι… εξωγήινο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ