Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει για να δώσει και χαρά στον κόσμο»

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο πρέπει να επιστρέψει για να δώσει και χαρά στον κόσμο»

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν μίλησε για ακόμα μια φορά για την αναγκαιότητα να επιστρέψει η δράση όταν θα εξασφαλιστεί η υγεία όλων.

Για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε για την ανάγκη να επιστρέψει το ποδόσφαιρο και να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα, έστω κι αν χρειαστεί να γίνει χωρίς κόσμο στις εξέδρες.

Επιπλέον, μιλώντας στην Corriere della Sera, ο Τσέφεριν ανέφερε ότι δεν υπάρχει deadline για τους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και αναφέρθηκε στη χαρά που θα δώσει στον κόσμο η επιστροφή του ποδοσφαίρου.

«Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία των φιλάθλων, των παικτών και των προπονητών. Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος άνθρωπος, επομένως θεωρώ πως υπάρχουν επιλογές που μας επιτρέπουν να ολοκληρώσουμε τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα σε κάθε χώρα. Ίσως πρέπει να το κάνουμε χωρίς την παρουσία θεατών, αλλά το σημαντικότερο είναι να διεξαχθούν τα παιχνίδια.

Σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, το ποδόσφαιρο θα φέρει χαρά στους ανθρώπους και μία αίσθηση επιστροφής στην ομαλότητα, έστω κι αν χρειαστεί να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω τηλεόρασης. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε πως δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ο αντίκτυπο θα ήταν τραγικός για τους συλλόγους και τις λίγκες. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε (σ.σ. τα πρωταθλήματα) πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των αρχών και να περιμένουμε την έγκρισή τους για να επιστρέψουμε στη δράση», ανέφερε αρχικά ο Τσέφεριν.

Αναφορικά με το αν το Champions League και το Europa League θα διεξαχθούν τον Αύγουστο, σχολίασε: «Εξαρτάται από το πότε θα επιστρέψουμε στη δράση. Αν συμβεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, τότε οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν παράλληλα. Δεν υπάρχει κάποιο deadline για τους τελικούς. Τα πάντα εξαρτώνται από το πότε θα ξαναπαιχτεί ποδόσφαιρο».

Επιπλέον, ο Τσέφερειν τόνισε πως με την πάροδο του χρόνου όλα θα επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς και τα γήπεδα θα γεμίσουν και πάλι. Επίσης, δήλωσε ανοιχτός στην επέκταση της μεταγραφικής περίοδου και πρόσθεσε ότι δύσκολα θα γίνουν αγώνες Champions League και Europa League τον Σεπτέμβριο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ