Ο Ινιέστα μίλησε σε παιδιά για το «χρυσό» γκολ εναντίον της Τσέλσι

Ο Ινιέστα μίλησε σε παιδιά για το «χρυσό» γκολ εναντίον της Τσέλσι

Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα μετά από 11 χρόνια αποκάλυψε διαδυκτιακά σε δύο παιδιά που γεννήθηκαν μετά το καθοριστικό του τέρμα πως ένιωσε εκείνη τη στιγμή.

Ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, γιόρτασε την 11η επέτειο από το αξέχαστο γκολ που είχε σημειώσει στον ημιτελικό του Champions League με την Τσέλσι, μιλώντας διαδυκτιακά με δύο παιδιά που γεννήθηκαν μετά το καθοριστικό του τέρμα.

Η «Μπαρτσα» απείχε δύο λεπτά από τον αποκλεισμό, σε έναν άκρως τεταμένο δεύτερο αγώνα στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (6/05/2009), όταν ο Ινιέστα δέχτηκε μία πάσα από τον Λιονέλ Μέσι και «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα των Λονδρέζων. Με το γκολ αυτό το ματς τελείωσε ισόπαλο, 1-1, στέλνοντας τους «μπλαουγκράνα» στον τελικό της Ρώμης, προκαλώντας τρελούς πανηγυρισμούς στην Ισπανία.

Εννέα μήνες μετά, εκείνοι οι πανηγυρισμοί είχαν ένα άκρως απροσδόκητο αποτέλεσμα, με τα μαιευτήρια της Βαρκελώνης να υποστηρίζουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δυσκολεύονταν να αντιμετωπίσουν τις εισαγωγές εν μέσω της αύξησης του ποσοστού γεννήσεων της πόλης.

Την Τετάρτη (6/05), ο Ινιέστα, ο οποίος αυτή την περίοδο αγωνίζεται στην ομάδα Βίσελ Κόμπε (Ιαπωνία), πόσταρε ένα προσωπικό του βίντεο στο Twitter, μιλώντας σε δύο παιδιά που γεννήθηκαν τον Ιανουάριο του 2010. «Σας έχει δείξει η μητέρα σας το γκολ;» ρώτησε ο 35χρονος άσος τον Ιγκνάθιο, ο οποίος γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου. «Ναι, τι γκολ», απάντησε ο νεαρός.

Η μητέρα του Ιγκνάθιο, Αντρεα Μπάρι, είπε στον Ινιέστα ότι έμαθε για την εγκυμοσύνη της λίγο πριν ταξιδέψει στη Ρώμη για τον τελικό, όπου η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 2-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. «Εάν είχα πει στη μητέρα μου πριν το ταξίδι δεν θα ήθελε να πάω στον αγώνα. Οπότε, της το είπα στο αεροπλάνο», πρόσθεσε. Η απάντηση του Ινιέστα ήταν: «Της είπες στο αεροπλάνο ότι ήσουν έγκυος και καταφέραμε να πάρουμε το τρόπαιο του Champions League, οπότε όλα ήταν τέλεια».

Ο Γιόζεπ Ενρικ, ο οποίος γεννήθηκε στις 29 Ιανουαρίου, είπε στον Ινιέστα ότι είναι «ο αγαπημένος του παίκτης» μαζί με τον αμυντικό της Μπαρτσελόνα, Ζεράρ Πικέ. «Μου έδειξαν το βίντεο του γκολ, που σκόραρες πριν γεννηθώ. Όλοι το πανηγυρίσαμε», πρόσθεσε ο 10χρονος.

Ο πατέρας του Ένρικ, Γιόζεπ Σαλβάτ, είπε στον Ινιέστα ότι ήταν ο αδελφός του εκείνος που συνέδεσε τα γεγονότα, ανάμεσα στο γκολ και στα γενέθλια του γιου του. «Ο μεγαλύτερος αδελφός μου είναι φανατικός οπαδός της Μπαρτσελόνα, το ποδόσφαιρο είναι σαν θρησκεία για εκείνον», υποστήριξε ο Σαλβάτ και πρόσθεσε: «Ήταν ο μόνος που πήγε και κοίταξε το ημερολόγιο κι έκανε τους υπολογισμούς. Θυμάμαι πως πανηγύρισαμε το γκολ, όλα έμοιαζαν χαμένα, αλλά το γκολ που πέτυχες μας έδωσε τεράστια χαρά.»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ