Ο κορωνοϊός ρίχνει στα… τάρταρα την τιμή των αστέρων του ποδοσφαίρου

Ο κορωνοϊός ρίχνει στα… τάρταρα την τιμή των αστέρων του ποδοσφαίρου

Κατακόρυφη πτώση της τιμής κορυφαίων ποδοσφαιριστών, ειδικά αν δεν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

Μια μελέτη της KPMG (παγκόσμιο δίκτυο οικονομικών δεδομένων) την οποία δημοσιεύει η «Sport», φανερώνει το μέγεθος της ζημιάς που θα επιφέρει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο η πανδημία. Ζημία που θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν τελικά δεν ολοκληρωθεί η σεζόν και το παράδειγμα της Γαλλίας που έβαλε οριστικό λουκέτο, γίνει οδηγός και για τους υπόλοιπους.

Τρανό παράδειγμα των παραπάνω είναι ο Νεϊμάρ που σύμφωνα με τα στοιχεία της KPMG, από εκεί που το 2017 στοίχισε στην Παρί Σεν Ζερμέν 222 εκατ. ευρώ και τώρα κοστολογείται στα 175 εκατ., πλέον η τιμή του θα φτάσει στα 137 εκατ. ευρώ κάτι που συνιστά μείωση 21,7%.

Μεγάλο πλήγμα θα δεχτεί και η αξία του συμπαίκτη του στη γαλλικά ομάδα, Κίλιαμ Μπαπέ. Ο Γάλλος που αποκτήθηκε έναντι 180 εκατ. ευρώ από την Μονακό το ίδιο καλοκαίρι με τον Νεϊμάρ και πλέον κοστίζει 225 εκατ. ευρώ, θα δει την τιμή του να κατρακυλά στα 177, που θα σημαίνει μείωση 21,5%.

Όσον αφορά τον Λιονέλ Μέσι, φυσικά ούτε αυτός θα μείνει ανεπηρέαστος αφού προ πανδημίας η τιμή του υπολογιζόταν στα 175 εκατ. κι αν η σεζόν δεν ολοκληρωθεί, θα φτάσει στα 127 εκατ. ευρώ. Αυτά βέβαια είναι κάποια ενδεικτικά παραδείγματα καθώς εννοείται πως θα έρθουν γενικότερα τα πάνω κάτω στα οικονομικά του ποδοσφαίρου με τις ομάδες να πλήττονται ανεπανόρθωτα.

Κι αν για τους μεγάλους συλλόγους, εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεραστεί το πρόβλημα, δεν υπάρχει η ίδια αισιοδοξία για τις μικρότερες ομάδες ή τις ομάδες από πρωταθλήματα που δεν ανήκουν στην ελίτ.

Αν πάντως θέλουμε να βρούμε και κάποια… θετικά σε όλη αυτή την ιστορία, όπως σημειώνει η έρευνα, θα μπορούσαμε να πούμε πως το ποδόσφαιρο θα γίνει κάπως πιο φυσιολογικό σε σχέση με το πώς είχε εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια. Οι ομάδες θα αναγκαστούν να εμπιστευτούν και πάλι τις ακαδημίες τους, οι μισθοί θα πέσουν σε πιο λογικά επίπεδα και θα σταματήσουν οι μεταγραφές με τεράστια ποσά-πρόκληση.

Ποδοσφαιριστής – αξία πρo πανδημίας – αξία με οριστικό λουκέτο – αξία με συνέχιση της σεζόν

Κίλιαν Μπαπέ: 225 εκατ. ευρώ – 177 εκατ. ευρώ – 188 εκατ. ευρώ

Νεϊμάρ: 175 – 137 – 149

Λιονέλ Μέσι: 175 – 127 – 134

Εντέν Αζάρ: 136 – 96 – 101

Αντουάν Γκριεζμάν: 119 – 89 – 95

Φρένκι Ντε Γιονγκ: 109 – 79 – 94

Τίμο Βέρνερ: 94 – 79 – 83

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ