«Θετική η ECA στις 5 αλλαγές που προωθεί η FIFA»

«Θετική η ECA στις 5 αλλαγές που προωθεί η FIFA»

Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες ποδοσφαίρου φαίνεται πως έχει βρει θετική την ECA και δεν αποκλείεται να προωθηθεί πριν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων.

Η αλλαγή στους αγωνιστικούς κανονισμούς που προωθεί η FIFA σε συνεργασία με την UEFA, ώστε να επιτραπεί στις ομάδες να προχωρούν έως και σε πέντε αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων προχωράει κανονικά.

Συγκεκριμένα, όταν λήξει η αγωνιστική καραντίνα, λόγω της πανδημίας, είναι πιθανό να προκύψουν θέματα υγείας για τους παίκτες που θα ξεκινήσουν μέ πολύ σύντομη προετοιμασία τις υποχρεώσεις τους, για αυτό και η ECA φέρεται να συμφωνεί με τη συγκεκριμένη κίνηση, η οποία μάλιστα δεν αποκλείεται να ισχύσει και το 2021.

«Η πρόταση αυτή είναι θετική και σίγουρα πρέπει να εξεταστεί. Δεν είναι δυνατόν να ζητάς από τους παίκτες να παίξουν δέκα παιχνίδια σ’ ένα μήνα και οι επιπλέον αλλαγές θα βοηθήσουν», αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», που υποστηρίζει πως απηχεί τις θέσεις της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας συλλόγων (ECA), στην οποία συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της ηπείρου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να λάβει την έγκριση από το διεθνές ποδοσφαιρικό συμβούλιο (IFAB).

Η πρόταση για πέντε αλλαγές στους αγώνες όταν επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα ήταν και επιθυμία του προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος σε πρόσφατες ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε μιλήσει για το ενδεχόμενο να μπορούν οι ομάδες να κάνουν δύο αλλαγές στο πρώτο ημίχρονο και τρεις στο δεύτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ