Τα τρία σενάρια για την κινέζικη Super League

Τα τρία σενάρια για την κινέζικη Super League

Η σεζόν της κινεζικής Super League (CSL) θα μπορούσε να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να προετοιμάζει διάφορα σχέδια για την ολοκλήρωσή της που καθυστερεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρωτάθλημα είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό δεν συνέβη λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει μολύνει περισσότερους από 82.000 ανθρώπους στην Κίνα, σκοτώνοντας 4.633.

«Το Σχέδιο Α είναι να τελειώσει η σεζόν με 30 αγωνιστικές», ανέφερε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κίνας (CFA) Τσεν Χουουάν από το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. «Έχουμε ένα Σχέδιο Β, το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στα τέλη Ιουνίου και να τελειώσει τον Δεκέμβριο, και έχουμε επίσης το Σχέδιο Γ για μια μεταγενέστερη επανεκκίνηση.

Εάν πραγματοποιήσουμε το Σχέδιο Β, θα έχουμε μόνο τέσσερις μήνες λόγω του ημερολογίου της εθνικής ομάδας και του AFC Champions League … δεδομένου ότι, μπορούμε να χωρίσουμε τις 16 ομάδες σε δύο ομίλους και να αποφασιστεί ο πρωταθλητής και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν μέσω δύο φάσεων.» Ο Τσεν είπε ότι οι αγώνες στο πρώτο μέρος της σεζόν θα παιχθούν χωρίς φιλάθλους, αλλά στη συνέχεια θα επιτραπεί σταδιακά η παρουσία τους.

Η CFA ανακοίνωσε επίσης μια πρόταση που θα επιτρέπει σε όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους να μειώσουν τους μισθούς των παικτών και των προπονητών έως και 50% για να ξεπεράσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Η προτεινόμενη περικοπή θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου έως μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της σεζόν 2020, ανέφερε το Xinhua.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ