Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Είναι παράνομο, λέει, να γίνουν εκλογές της ΕΠΟ το καλοκαίρι. Λες και δεν υπάρχει Γεραπετρίτης να κάνει μια τροπολογία.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Γ’ Εθνική: Η τελική εισήγηση στην ΕΠΟ για υποβιβασμούς και ανόδους

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα θα ληφθεί η τελική απόφαση για το μέλλον της Γ’ Εθνικής.

Γ’ Εθνική: Η τελική εισήγηση στην ΕΠΟ για υποβιβασμούς και ανόδους | to10.gr

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα συνεδριάσει προκειμένου να δει τι μέλλει γενέσθαι με τη Γ’ Εθνική, με τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το πρωτάθλημα να έιναι συγκεκριμένες, και όποια απόφαση θα ληφθεί την προσεχή Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

H πρώτη πρόταση που φέρεται να κατατέθηκε θέλει να μένουν όλες οι ομάδες μέχρι και την 10η θέση και οι άλλες να υποβιβάζονται.

Η δεύτερη πρόταση θέλει να μένουν όλες οι ομάδες, πλην όσων είχαν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, με την προοπτική η νέα σεζόν να διεξαχθεί με δέκα ομίλους στη Γ’ Εθνική.

Η τρίτη πρόταση θέλει να υποβιβάζονται όσες ομάδες δεν είχαν μαθηματικές ελπίδες παραμονής, ενώ είναι άγνωστο επίσης αν προχωρά το ενδεχόμενο ανόδου και δεύτερων ομάδων από τις ΕΠΣ που είχαν μικρή διαφορά ο πρώτος με τον δεύτερο.

Αναλυτικά, οι Εισηγήσεις της Επιτροπής Διοργανώσεων για τη Γ’ Εθνική:

α) Λήξη του εν λόγω Πρωταθλήματος περιόδου 2019 – 2020, με την βαθμολογική κατάταξη των Ομάδων ανά Όμιλο, να ισχύει ως είχε κατά την διακοπή τους.

β) Προβιβάζονται όλοι οι Πρωταθλητές των οκτώ Ομίλων (8 Ομάδες), με βάση την βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος, χωρίς να μπορούν να αντικατασταθούν, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να προβιβασθούν στην ανώτερη Κατηγορία. (σ.σ. στην προκήρυξη προβλεπόταν ο προβιβασμός τεσσάρων ομάδων).

γ) Ως προς τον υποβιβασμό των Σωματείων από κάθε Όμιλο (εκτός τον Όμιλο της Κρήτης), υπάρχουν τρεις (03) προτάσεις:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, τα Σωματεία που καταλαμβάνουν έως και την 10η θέση, στην βαθμολογική κατάταξη που είχαν κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί, με την προοπτική της δημιουργίας δέκα (10) Ομίλων για την περίοδο 2020 – 2021.

Να υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. όσα Σωματεία είχαν υποβιβαστεί και μαθηματικά κατά την διακοπή του Πρωταθλήματος.

δ) Για τον Όμιλο της Κρήτης (8ος όμιλος), να ισχύσουν τα κάτωθι:

Να παραμείνουν στην Γ΄ Εθνική για την περίοδο 2020 – 2021, όλα τα Σωματεία που συμμετείχαν κατά την περίοδο 2019 – 2020, εκτός από τα Σωματεία που έχουν παραιτηθεί.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Πρωταθλητές.

Να προβιβαστούν από την Α΄ Κατηγορία των τεσσάρων Ε.Π.Σ. στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία οι τέσσερις (04) Δευτεραθλητές, (αντί δύο που προβλεπόταν στην Προκήρυξη).