Ο κορωνοϊός κάνει… ελληνικό τον τελικό του FA Cup

Ο κορωνοϊός κάνει… ελληνικό τον τελικό του FA Cup

Οι Άγγλοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον φετινό τελικό Κυπέλλου με ένα μικρό ποσοστό κόσμου στις κερκίδες του «Γουέμπλεϊ».

Για την πρώτη του Αυγούστου είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου στην Αγγλία. Ένα παιχνίδι γιορτή για την πιο ιστορική διοργάνωση του ποδοσφαίρου που φέτος όμως κινδυνεύει να μην θυμίζει σε τίποτα τους τελικούς του παρελθόντος εξαιτίας του κορωνοϊού που… αδειάζει τα γήπεδα.

Σύμφωνα ωστόσο με δημοσιεύματα από το Νησί, υπάρχουν σκέψεις για διεξαγωγή του τελικού με ένα μικρό ποσοστό κόσμου στις κερκίδες του «Γουέμπλεϊ» εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση που θα υπάρχει εκείνη την περίοδο με την πανδημία.

Συγκεκριμένα, αν ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, δηλαδή το R0 πέσει κάτω από το 0,5 (δηλαδή η δυνατότητα του καθενός να μεταδώσει τον ιο σε άλλους), τότε ίσως καταστεί δυνατό να υπάρξει κόσμος τις κερκίδες, περίπου 20.000 συνολικά, τηρώντας βέβαια όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Κάτι που αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει βέβαια μια εικόνα που θα παραπέμπει περισσότερο σε ελληνικό τελικό Κυπέλλου όπου περισσότερα είναι τα άδεια καθίσματα στις κερκίδες παρά οι οπαδοί. Κατ’ ανάγκην βέβαια (αν συμβεί), λόγω του ιού και όχι λόγω των θερμοκέφαλων, όπως συμβαίνει στη χώρα μας.

Από την άλλη, η αλήθεια είναι πως αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα προσιδιάζει ακόμη περισσότερο με τα ελληνικά δεδομένα, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει συχνό φαινόμενο οι τελικοί χωρίς κόσμο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ