Μάντσεστερ Σίτι: Βοηθός του Γκουαρντιόλα ο Λίγιο

Μάντσεστερ Σίτι: Βοηθός του Γκουαρντιόλα ο Λίγιο

Ο 54χρονος, θα αναλάβει το ρόλο που είχε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος αποχώρησε από το «Ετιχαντ» για να αναλάβει τα ηνία της Άρσεναλ.

Το μέντορά του, Χουάν Μανουέλ Λίγιο, επέλεξε για βοηθό του στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (9/06) από τον αγγλικό σύλλογο.

Ο 54χρονος, Λίγιο, θα αναλάβει το ρόλο που είχε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος αποχώρησε από το «Ετιχαντ» για να αναλάβει τα ηνία της Άρσεναλ.

Ο Ισπανός εντάσσεται στο δυναμικό των «πολιτών» από την Κινγκντάο Χουανγκάι, έχοντας βοηθήσει την ομάδα στο πρωτάθλημα της κινέζικης League 1 να εξασφαλίσει την άνοδο στη Super League.

Ο Λίγιο, ο οποίος στο παρελθόν συνεργάστηκε με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, την Βίσελ Κόμπε και Ρεάλ Οβιέδο, έχει δουλέψει με αρκετά μεγάλα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων των Αντρές Ινιέστα, Νταβίντ Βίγια και Γιάγια Τουρέ.

Επίσης ήταν προπονητής του Πεπ Γκουαρντιόλα λίγο πριν το φινάλε της επαγγελματικής του καριέρας, στη διάρκεια της κοινής τους θητείας στο Μεξικό και στην Ντοράντος ντε Σιναλόα.

«Η σχέση μου με τον Πεπ πηγαίνει πίσω αρκετά χρόνια και είμαι ενθουσιασμένος που θα γίνω μέλος της εξαιρετικής του ομάδας», τόνισε ο Λίγιο στην ιστοσελίδα της Σίτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ