«Έφυγε» ο Τάκης Λουκανίδης

«Έφυγε» ο Τάκης Λουκανίδης

Φτωχότερο είναι από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς σε ηλικία 81 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο Τάκης Λουκανίδης, ένας εκ των θρύλων των ελληνικών γηπέδων.

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Τάκης Λουκανίδης, ο θρύλος του Παναθηναϊκού και της Δόξας Δράμας, καθώς υπέστη έμφραγμα. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους του ελληνικού ποδοσφαίρου και μάλιστα θεωρήθηκε ως ένας από τους πιο πλήρεις ποδοσφαιριστές, αφού μπορούσε να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στον αγωνιστικό χώρο.

Η απώλειά του κάνει φτωχότερο το ελληνικό ποδόσφαιρο και φέρνει θλίψη στην οικογένεια των πρασίνων και της ομάδας της Δράμας. Ο Τάκης Λουκανίδης γεννήθηκε στο Παρανέστι της Δράμας το 1937. Έπαιζε μπάλα στο ορφανοτροφείο της Δράμας και στη Γεωπονική μπήκε στην ομάδα της Σχολής ως τερματοφύλακας αρχικά και έπειτα ως μέσος, αμυντικός, επιθετικός. Σε όποια θέση είχε ανάγκη η ομάδα, μπορούσε να αγωνιστεί. Η πρώτη ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η ΑΕΚ Κομοτηνής το 1953 και και τρία χρόνια αργότερα πήγε στη Δόξα Δράμας. Ο Αντώνης Μαντζαβελάκης ήταν αυτός που τον πήρε στον Παναθηναϊκό το 1962, με τον οποίο αγωνίστηκε για επτά χρόνια.

Με τη φανέλα της Δόξας Δράμας μέτρησε 50 συμμετοχές και 13 γκολ. Σε 142 αγώνες στην Α΄Εθνική με τον Παναθηναϊκό σκόραρε 59 φορές και άλλες 12 στο κύπελλο. Έλαβε μέρος σε 11 ματς στην Ευρώπη επιτυγχάνοντας τρία γκολ. Με τον Παναθηναϊκό κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα (1962, 1964, 1965, 1969) και ένα Κύπελλο (1967).

Στους πράσινους αγωνίστηκε μέχρι το 1969. Στο μεσοδιάστημα γνώρισε τη σύζυγό του, την Άννη, αλλά επειδή δεν τον ήθελαν οι δικοί της αναγκάστηκαν να φύγουν στη Νότια Αφρική το 1965. Έπαιξε κι εκεί σε μια ομάδα για λίγους μήνες.

Ο Τάκης Λουκανίδης έκλεισε την καριέρα του στον Άρη, με τον οποίο έπαιξε σε 45 αγώνες πετυχαίνοντας 8 γκολ και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος το 1970. Συγχρόνως, συμμετείχε σε 23 αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος, πετυχαίνοντας τρία γκολ.

Δείτε παρακάτω ένα βίντεο-αφιέρωμα με τη ζωή και την καριέρα του Τάκη Λουκανίδη που είχε κάνει η ΕΡΤ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ