Τσέφεριν: «Ευελπιστούμε σύντομα να επιτραπεί η παρουσία θεατών»

Τσέφεριν: «Ευελπιστούμε σύντομα να επιτραπεί η παρουσία θεατών»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την άποψη ότι οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα γήπεδα.

Η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (UEFA) ανακοίνωσε σήμερα (17/6) τις αποφάσεις της για την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις διοργανώσεις της. Σχολιάζοντας αυτές τις αποφάσεις, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξέφρασε την άποψη ότι οι φίλαθλοι θα επιστρέψουν πολύ γρήγορα στα γήπεδα, με την απόφαση για το αν τα final-8 σε Champions League και Europa League θα διεξαχθούν με κόσμο να αναμένεται έως τα μέσα Ιουλίου.

Επίσης, χαρακτήρισε «τολμηρή απόφαση» την αναβολή της τελικής φάσης του EURO 2020, η οποία δημιούργησε «… τον χώρο που έχει επιτρέψει στις εγχώριες συλλογικές διοργανώσεις ανά την ήπειρο να επαναρχίσουν, όπου είναι δυνατόν, και να φτάσουν στην ολοκλήρωσή τους». Ο Σλοβένος παράγοντας δήλωσε πεπεισμένος ότι «βγαίνουμε από αυτήν την κρίση πιο δυνατοί», ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους «εκατοντάδες χιλιάδες αφανείς ήρωες που εργάστηκαν ακούραστα στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19» και οι οποίοι «επέτρεψαν στις κοινωνίες και το ποδόσφαιρό μας να επιστρέψουν τόσο γρήγορα».

Ο πρόεδρος της UEFA δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένος που μπορούμε να επαναρχίσουμε σχεδόν όλες τις διοργανώσεις μας. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα έχουμε να υπομείνουμε την απουσία των φιλάθλων για πολύ και πως θα τους επιτραπεί η είσοδος στα γήπεδα πολύ σύντομα.

Η UEFA έλαβε μια τολμηρή απόφαση, όταν αποφάσισε να αναβάλει το EURO 2020. Όμως, κάνοντας αυτό, δημιουργήσαμε τον χώρο που έχει επιτρέψει στις εγχώριες συλλογικές διοργανώσεις ανά την ήπειρο να επαναρχίσουν, όπου είναι δυνατόν, και να φτάσουν στην ολοκλήρωσή τους. Ενώ το παιχνίδι έχει βιώσει τεράστιες δυσκολίες ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αυτά τα «χτυπήματα» θα ήταν πολύ σκληρότερα, εάν δεν είχαμε δείξει ηγεσία σ’ εκείνες τις πρώτες ημέρες.

Η ποδοσφαιρική κοινότητα δούλεψε μαζί και έδειξε τρομερή ενότητα στη διάρκεια αυτής της χωρίς προηγούμενο κρίσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη FIFA, τις αδελφές συνομοσπονδίες μας, τις εθνικές ομοσπονδίες, τους συλλόγους, τις λίγκες, τους παίκτες και τις σχετικές αρχές για τη συνεχή υποστήριξη και δέσμευσή τους και είμαι πεπεισμένος ότι βγαίνουμε από αυτήν την κρίση πιο δυνατοί και με στενότερους δεσμούς από οποτεδήποτε στο παρελθόν.

Αποτελεί ύψιστη σημασία για μας να ολοκληρώσουμε τις ανδρικές και γυναικείες διοργανώσεις μας, αλλά επίσης να τελειώσουμε τις διοργανώσεις νέων και ποδοσφαίρου σάλας, όπου είναι δυνατό. Πιστεύουμε ακράδαντα στη σημασία τους για τη συνολική ανάπτυξη και εξέλιξη του παιχνιδιού και είμαι ενθουσιασμένος που βρήκαμε λύσεις για τη διεξαγωγή των τελικών γύρων όλων αυτών των διοργανώσεων. Ιδιαίτερα για το Champions League των γυναικών, ήταν σημαντικό να στείλουμε ένα ισχυρό σήμα ότι είναι δυνατόν να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν, σε μια περίοδο όπου τα γυναικεία σπορ έχουν πληγεί σημαντικά. Αυτή η διοργάνωση έχει συναρπαστικές στιγμές μπροστά της με την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής την περίοδο 2021-22 και θέλουμε να ενισχύσουμε το μομέντουμ στο ποδόσφαιρο γυναικών, όχι να το χάσουμε».

«Τέλος, θα ήθελα να μεταφέρω ένα θερμό μήνυμα εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στους εκατοντάδες χιλιάδες αφανείς ήρωες που εργάστηκαν ακούραστα στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19. Η αφοσίωση και η γενναιότητά τους επέτρεψαν στις κοινωνίες και το ποδόσφαιρό μας να επιστρέψουν τόσο γρήγορα. Χωρίς την προσπάθεια και τις θυσίες τους, τίποτε από αυτά δεν θα ήταν δυνατό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ