UEFA: Στις 5 Οκτωβρίου το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου – Χαλάρωση του FFP!

UEFA: Στις 5 Οκτωβρίου το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου – Χαλάρωση του FFP!

H UEFA πήρε δύο ακόμη μεγάλης σημασίας αποφάσεις, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Δύο ριζοσπαστικές αποφάσεις πήρε η UEFA, όσον αφορά τον χάρτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας έβγαλε δύο ακόμα ειδήσεις, που θα αλλάξουν πολλά στον Βασιλιά των Σπορ.

Καταρχάς, επισημοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (18/6) η παράταση της θερινής μεταγραφικής περιόδου έως τις 5 Οκτωβρίου 2020! Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε, από τη στιγμή που η σεζόν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα ολοκληρωνόταν στις 31 Ιουλίου και στις διοργανώσεις της UEFA στις 23 Αυγούστου. Έπρεπε να παραταθεί η περίοδος των μεταγραφών και έτσι έγινε.

Η UEFA λοιπόν ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από όλες τις χώρες να θέσουν ως τελευταία μέρα των μεταγραφών την 5η Οκτωβρίου 2020 (κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει δεκτό από όλους), ενώ στις 6 Οκτωβρίου τίθεται το deadline για όλους τους συλλόγους, να δηλώσουν τις λίστες τους για το Champions και το Europa League της σεζόν 2020-21!

Επίσης, σε μία απόφαση-ανάσα για πολλούς συλλόγους, η UEFA ανακοίνωσε τη χαλάρωση των κανόνων του Financial Fair Play! Και αυτό γίνεται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία έχει φέρει πολλές αλλαγές και διαφοροποιήσεις στα οικονομικά δεδομένα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα, η αξιολόγηση για το οικονομικό έτος 2020 αναβάλλεται και θα πραγματοποιηθεί μαζί με το 2021, ενώ η περίοδος παρακολούθησης για τη σεζόν 2020-21 θα αφορά μόνο τα οικονομικά έτη 2018 και 2019. Επιπρόσθετα, όλοι οι σύλλογοι που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να αποδείξουν ότι δεν έχουν οφειλές σε ποδοσφαιριστές, προπονητές και εργατικό προσωπικό στις 31 Ιουλίου, αντί για τις 30 Ιουνίου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ