Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία μαζί για το Μουντιάλ Γυναικών του 2023

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία μαζί για το Μουντιάλ Γυναικών του 2023

Οι πρωθυπουργοί της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας έστειλαν επιστολή στην FIFA υπογραμμίζοντας την υποστήριξή τους στην κοινή προσπάθεια να φιλοξενήσουν οι χώρες τους το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2023, καθώς η FIFA προετοιμάζεται για την τελική ψηφοφορία την Πέμπτη.

Η Κολομβία είναι η μόνη άλλη υποψήφια μετά την αποχώρηση της Ιαπωνίας. Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και η ομόλογός του από τη Νέα Ζηλανδία Ζασίντα Άρντερν έγραψαν σε ανοικτή επιστολή προς τη FIFA ότι οι δύο χώρες θα φιλοξενήσουν ένα τουρνουά για το οποίο θα ήταν υπερήφανοι.

«Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας θα ενσαρκώνει το πάθος μας για το γυναικείο ποδόσφαιρο και την υπερήφανη δέσμευσή μας για ισότητα και δικαιοσύνη, δημιουργώντας μια βαθιά και διαρκή κληρονομιά για το μέλλον του γυναικείου ποδοσφαίρου στην περιοχή και πέραν αυτής», ανέφεραν στην επιστολή.

Εάν επιλεγεί η κοινή αυτή πρόταση θα είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών που θα διεξαχθεί στο νότιο ημισφαίριο και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Αυστραλίας (FFA) Κρις Νίκου και η ομόλογός του της Νέας Ζηλανδίας, Γιοχάνα Γουντ, ανέφεραν σε κοινή δήλωση:

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε σε αυτήν την κρίσιμη τελευταία φάση για να επικοινωνήσουμε ακριβώς τι θα κάνουμε σχετικά με το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ολόκληρη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και πέραν αυτής».

Η κοινή πρόταση βαθμολογήθηκε 4,1 στους πέντε σε μια έκθεση αξιολόγησης της FIFA, η Ιαπωνία με 3,9, ενώ η Κολομβία με 2,8. Ο επικεφαλής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Κολομβίας δήλωσε στο Reuters ότι η έκθεση, η οποία υπογραμμίζει ότι η ασφάλεια θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα εάν η Κολομβία φιλοξενήσει την εκδήλωση, βασίστηκε περισσότερο σε προκαταλήψεις παρά στην πραγματικότητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ