Δεν θα γίνει το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας

Δεν θα γίνει το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας

Η πορτογαλική Ομοσπονδία αποφάσισε να μην διεξαχθεί το παιχνίδι του Σούπερ Καπ, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των ομάδων της χώρας.

Το παιχνίδι ανάμεσα στην Πόρτο και την Μπενφίκα στο πλαίσιο του πορτογαλικού Σούπερ Καπ ματαιώθηκε έπειτα από απόφαση της Ομοσπονδίας. Συγκεκριμένα, ο λόγος της αναβολής είναι το επιβαρυμένο πρόγραμμα των πορτογαλικών ομάδων λόγω των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, τον Σεπτέμβρη.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποτελούσε το εναρκτήριο ματς της σεζόν 2020/21 για την Πορτογαλία. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα έκαναν αρκετά «βαρύ» το πρόγραμμα των δύο συλλόγων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η διεξαγωγή του αγώνα.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Οι σύλλογοι συμφώνησαν να μην γίνει το παιχνίδι εξυπηρετώντας  το συμφέρον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, καθώς τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν παιχνίδια σε ευρωπαϊκούς αγώνες (Champions League και Europa League). Επίσης, τονίζεται ότι «η ανακούφιση του ημερολογίου των πορτογαλικών ομάδων σε αυτό το στάδιο της σεζόν, είναι ένας από τους στόχους της απόφασης που ελήφθη για την υπεράσπιση της κατάταξης της Πορτογαλίας στην UEFA».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ