Θετικός στον κορωνοϊό ο Λουξεμπούργκο (vid)

Θετικός στον κορωνοϊό ο Λουξεμπούργκο (vid)

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Βαντερλέι Λουξεμπούργκο μετά από σχετική εξέταση που έκανε την Παρασκευή.

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας και νυν της Παλμέιρας, ο 68χρονος Βαντερλέι Λουξεμπούργκο, ανακοίνωσε το Σάββατο (4/7) ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό αλλά «ασυμπτωματικός», σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Instagram.

«Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει η Παλμέιρας για τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο, ήμουν θετικός σε τεστ για την Covid-19. Είμαι ήδη σε καραντίνα στο σπίτι, αλλά καθώς είμαι ασυμπτωματικός, δεν νιώθω τίποτα. Είμαι ήρεμος, χωρίς πόνο ή κάτι άλλο κι ακολουθώ τις οδηγίες των γιατρών της Παλμέιρας» δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, ο οποίος είχε αναλάβει επικεφαλής των «Αουριβέρντε» μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Το αποτέλεσμα του τεστ έγινε γνωστό την Παρασκευή το απόγευμα κι αμέσως η ιατρική υπηρεσία της Παλμέιρας ενημέρωσε τον τεχνικό, ο οποίος σταμάτησε τη δραστηριότητά του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Λουξεμπούργκο είχε υποβληθεί με επιτυχία σε λειτουργία για την αφαίρεση της χοληδόχου κύστης. Τέσσερις ημέρες μετά απ΄ αυτήν την επέμβαση επέστρεψε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, αλλά μόλις την Παρασκευή ήταν σε θέση να κάνει προπόνηση για την ομάδα του.

Ο Λουξεμπούργκο είναι ένας από τους πιο έμπειρους και διάσημους προπονητές στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας. Ο πρώην ποδοσφαιριστής βρίσκεται στην πέμπτη θητεία του στον πάγκο της Παλμέιρας, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα το 1993 και το 1994 και το κρατικό πρωτάθλημα του Σάο Πάολο το 1993, 1994, 1996 και 2008.

Έχει επίσης προπονήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης και μεγάλους βραζιλιάνικους συλλόγους, όπως τους Κορίνθιανς, Σάντος, Κρουζέιρο, Φλουμινένσε, Φλαμένγκο, Βάσκο ντα Γκάμα, Γκρέμιο κι Ατλέτικο Μινέιρο.

Εκτός από τον Λουξεμπούργκο, πέντε παίκτες της Παλμέιρας και τρία μέλη του τεχνικού προσωπικού ήταν θετικά στον κορωνοϊό, αλλά οι ταυτότητες τους δεν αποκαλύφθηκαν.

Στη Βραζιλία, μόνο το κρατικό πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο έχει ξαναρχίσει, παρά την πανδημία και τις διαμάχες των ομάδων Φλουμινένσε και Μποταφόγκο.

Η Βραζιλία, η χώρα που πλήττεται περισσότερο από τον κορωνοϊό μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες, πέρασε το ορόσημο των 60.000 θανάτων που συνδέονται με αυτήν την ασθένεια την περασμένη Τετάρτη.

Δείτε το βίντεο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ