Κατάρ : Θα μειώσει τις θέσεις εργασίας σε εργοτάξια

Κατάρ : Θα μειώσει τις θέσεις εργασίας σε εργοτάξια

Σχεδόν 1.100 περιπτώσεις μόλυνσης και τουλάχιστον ένας θάνατος καταγράφηκαν μεταξύ των εργαζομένων για το Μουντιάλ του 2022 και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα οδήγησαν σε επιβράδυνση των εργασιών.

Ακόμη και το Κατάρ θα μειώσει τις δαπάνες, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού. Οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να μειώσουν έναν, άγνωστο προς το παρόν, αριθμό θέσεων εργασίας στα εργοτάξια των σταδίων που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση.

Το κυβερνητικό όργανο που είναι υπεύθυνο για το τουρνουά, γνωστό ως Ανώτατη Επιτροπή, απασχολεί άμεσα 550 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ομογενών, αλλά επίσης επιβλέπει το έργο δεκάδων χιλιάδων επιχειρηματιών, προκειμένου να προετοιμαστεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το Κατάρ έχει ήδη επανειλημμένα επικριθεί από ΜΚΟ για φερόμενη παραβίαση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

«Η Ανώτατη Επιτροπή ανέλαβε πρόσφατα μια εσωτερική διαδικασία για την αξιολόγηση του σημερινού εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο οργανισμός στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) τη Δευτέρα (6/7). «Ξεκίνησε μια άσκηση στη διαχείριση του προϋπολογισμού και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Έχουμε λάβει την απόφαση για κατάργηση ορισμένων περιττών θέσεων. Όλοι οι μισθοί και οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται σε όσους αποχωρούν».

Σχεδόν 1.100 περιπτώσεις μόλυνσης και τουλάχιστον ένας θάνατος καταγράφηκαν μεταξύ των εργαζομένων για το Μουντιάλ του 2022 και τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα οδήγησαν σε επιβράδυνση των εργασιών. Ωστόσο, οι διοργανωτές διαβεβαίωσαν ότι το 85% της υποδομής είναι ήδη έτοιμο.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν είναι η μόνη οντότητα που επηρεάζεται από την οικονομική κρίση στο Κατάρ. Το τηλεοπτικό δίκτυο BeIN, που εδρεύει στο Κατάρ, θα μειώσει κατά εκατό τις θέσεις εργασίας, ενώ η Qatar Airways θα μειώσει τους μισθούς ορισμένων πιλότων έως και κατά το ένα τέταρτο. Ακόμη και για την πάμπλουτη χώρα του Κόλπου, η κρίση γίνεται αισθητή…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ