Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Σίρλε! (pic&vids)

Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Σίρλε! (pic&vids)

Ο Αντρέ Σίρλε αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του σε ηλικία μόλις 29 ετών.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την λύση του συμβολαίου του Αντρέ Σίρλε. Ο Γερμανός εξτρέμ, παρότι η συνεργασία του με τον γερμανικό σύλλογο, έληγε το 2021, αποφασίστηκε να μείνει νωρίτερα ελεύθερος.

Ωστόσο, ο ίδιος, δεν θα ψάξει για νέο σταθμό καριέρας, αφού αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Σε ηλικία μόλις 29 ετών, ο διεθνής άσος γνωστοποίησε ότι βάζει τέλος στην ποδοσφαιρική του πορεία. Μάλιστα, πέρσι, είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην «Bild», ότι σε δύο χρόνια το πολύ, θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Κάτι που τελικά έγινε τώρα, με τον ίδιο, να θέλει την Μπορούσια Ντόρτμουντ ως την τελευταία ομάδα της καριέρας του. Μπορεί να αποκτήθηκε από τον γερμανικό σύλλογο το 2016, όμως παραχωρήθηκε δύο φορές δανεικός σε αυτό το διάστημα σε Φούλαμ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Ο Σίρλε, ξεκίνησε την καριέρα του στην Μάιντζ το 2009. Το ταλέντο του, του πρόσφερε μία θέση στην Λεβερκούζεν, όπου μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να πείσει την Τσέλσι να τον κάνει δικό της. Μέχρι εκείνη την στιγμή, ζούσε το δικό του «όνειρο», ωστόσο στο Λονδίνο δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Με 14 γκολ και τρεις ασίστ σε 65 αγώνες, επέστρεψε στην Γερμανία και την Βόλφσμπουργκ. Από το καλοκαίρι του 2016, άνηκε στην ομάδα του Ντόρτμουντ όπου και ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Με την Εθνική Γερμανίας, αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2014, στα γήπεδα της Βραζιλίας. Με τα «πάντσερ» μέτρησε 57 συμμετοχές με 22 γκολ ενώ εκτός από το Μουντιάλ, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Αγγλίας, δύο κύπελλα Γερμανίας και ένα Σούπερ Καπ Γερμανίας. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αγωνίστηκε σε 420 παιχνίδια, βρίσκοντας 110 φορές δίχτυα και μοιράζοντας 51 ασίστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ