Χόφενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

Χόφενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

Μπάγερ Λεβερκούζεν και Μπορούσια Γκλάντμπαχ επέστρεψαν στις νίκες, η Λειψία ηττήθηκε από τη Φράιμπουργκ, με αποτέλεσμα οι δύο πρώτες να την «πιάσουν» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Bundesliga.

Την προηγούμενη αγωνιστική, η μεν Μπάγερ Λεβερκούζεν ηττήθηκε από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, η δε Μπορούσια Γκλάντμπαχ από την ουραγό Κολωνία. Στη 19η «στροφή» της Bundesliga ωστόσο αμφότερες επανήλθαν στα νικηφόρα αποτελέσματα και εκμεταλλευόμενες την ήττα της Λειψίας από τη Φράιμπουργκ την «έπιασαν» στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος. Σπουδαίο διπλό για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στη Βόλφσμπουργκ, πήρε το… εξάποντο κόντρα στη Στουτγκάρδη η Μάιντς (3-2).

Βόλφσμπουργκ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-3

H Άιντραχτ Φρανκφούρτης επιβεβαίωσε την καλή της παράδοση που κρατά φέτος, στα παιχνίδια που παίρνει κεφάλι στο σκορ (οκτώ νίκες, τέσσερις ισοπαλίες). Ο Χάλερ άνοιξε το σκορ στο 18′, ο Τσάντλερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 22′, ο Άρνολντ μείωσε στο 66′, με τον Γιόβιτς να διαμορφώνει στο 85′ το τελικό 1-3. Αυτή ήταν η 600η νίκη των φιλοξενούμενων στην ιστορία τους στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Μάιντς – Στουτγκάρδη 3-2

Μια πολύ σημαντική νίκη πήρε η Μάιντς, η οποία επικράτησε 3-2 της Στουτγκάρδης, ανέβηκε στους 20 πόντους και ξέφυγε -έστω και προσωρινά- από τη ζώνη του υποβιβασμού, πιάνοντας την παράλληλα στη 14η θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Μπαντστούπερ, οι γηπεδούχοι όμως έκαναν την ανατροπή με δύο γκολ του Μούτο (45+2′, 54′) και ένα του Χόλτμαν (64′). Το μόνο που κατάφερε η Στουτγκάρδη ήταν να περιορίσει το εύρος της ήττας, μειώνοντας με τον Γκίντσεκ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Βασικός έπαιξε ο Τάσος Δώνης, ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 65′ από τον Μπούρνιτς.

Μπορούσια Γκλάντμπαχ – Άουγκσμπουργκ 2-0

Στις νίκες επέστρεψε η Μπορούσια Γκλάντμπαχ, η οποία επικράτησε 2-0 της Άουγκσμπουργκ, ανέβηκε στους 31 βαθμούς και συγκατοικεί πλέον στη δεύτερη θέση με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και τη Λειψία. Τα γκολ προήλθαν από τη συνεργασία δύο ποδοσφαιριστών, με τον Γκίντερ να σκοράρει στο 10′ από ασίστ του Αζάρ και τον Βέλγο εξτρέμ να κάνει το ίδιο έπειτα από ασίστ του Γερμανού στόπερ στο 90′.

Φράιμπουργκ – Λειψία 2-1

Το σερί τεσσάρων ματς δίχως νίκη διακόπηκε την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Σάλκε (3-1), η Λειψία όμως επέστρεψε στις γκέλες και έδωσε την ευκαιρία στους διώκτες της να την πιάσουν στη δεύτερη θέση, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της… δεύτερης ταχύτητας. Η ομάδα του Χάσενχαλτ προηγήθηκε μάλιστα με τον Βέρνερ στο 65′, η Φράιμπουργκ όμως βρήκε δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (Χάμπερερ στο 72′, Κοχ στο 76′) και πανηγύρισε την πέμπτη της φετινή νίκη, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Χόφενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-4

Το αήττητο εκτός έδρας της σερί διεύρυνε η Μπάγερ Λεβερκούζεν (επτά ματς στο σύνολο), υποχρεώνοντας τη Χόφενχαϊμ στην μόλις τρίτη της ήττα στα 51 παιχνίδια που έχει δώσει εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Ο Μπέιλι έδωσε προβάδισμα στις Ασπιρίνες με γκολ – τακουνάκι στο 43′, ο Μαπουμγκάρτλινγκερ στο 51′ κλείδωσε τη νίκη, με τον Αλάριο να σκοράρει δύο φορές, στο 70′ και το 90+3′. Ανάμεσα στα γκολ του Αργεντινού στράικερ, ο Σχαλάι (86′) πέτυχε το γκολ της τιμής για τη Χόφενχαϊμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ