Ντόρτμουντ – Σάλκε: 3-0

Ντόρτμουντ – Σάλκε: 3-0

Μόνο στα χαρτιά ήταν ντέρμπι το Ντόρτμουντ – Σάλκε, με τους γηπεδούχους να διαλύουν με 3-0 τους φιλοξενούμενους, που έμειναν για το 21ο παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη!

Με αυτή τη νίκη η Ντόρτμουντ έφτασε τους 12 πόντους και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, όπου συγκατοικεί με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Λειψία με 13 πόντους. Από την άλλη, η Σάλκε παρέμεινε για 21ο παιχνίδι χωρίς νίκη (μαζί με τα παιχνίδια του περσινού πρωταθλήματος) και βρίσκεται στην προτελευταία θέση με 1 βαθμό.

Η εικόνα του αγώνα:

Η Ντόρτμουντ μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 17’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Χάαλαντ έστρωσε στον Μενιέ, αυτός έκανε το πλασέ από το σημείο του πέναλτι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Στο 32’ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 1-0, αλλά είδαν το σουτ του Νταούντ να σταματάει στο δοκάρι του Ρένοου. Εξι λεπτά αργότερα, ο Μενιέ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Ρέινα πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ανέβασε ακόμα περισσότερο την πίεσή της και στο 55’ άνοιξε το σκορ με τον Ακανζί. Ο Γκερέιρο άλλαξε ωραία τον Χάαλαντ, σούταρε από δεξιά, ο Ρένοου απέκρουσε, αλλά ο Ακανζί πήρε το ριμπάουντ και με προβολή έγραψε το 1-0.

Στο 61’ ο Σάντσο έδωσε στον Χάαλαντ, ο Νορβηγός επιθετικός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ από δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 78’ ο Χούμελς με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γκερέιρο, ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Σάλκε να μαζέψει για τρίτη φορά την μπάλα από τα δίχτυα του και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ακανζί, Μενιέ (80’ Μόρεϊ), Ντιλέινι, Νταούντ (71’ Βίτσελ), Μπραντ (77’ Ρόις), Ρέινα (71’ Πάσλακ), Σάντσο (77’ Αζάρ), Χάαλαντ

ΣΑΛΚΕ: Ρένοου, Τιό, Σανέ, Νάστασιτς, Οτσίπκα, Λούντεβιγκ, Ομάρ Μασκαρέλ, Αρίτ, Μπενταλέμπ (56’ Μποζντογκάν), Πατσιέντσια (56’ Κουτουτσού), Ματοντό (71’ Ραμάν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ