Ουαμανγκιτουκά : Η αποκάλυψη του Ντρεοσί και η υπόνοια σκανδάλου (vid)

Ουαμανγκιτουκά : Η αποκάλυψη του Ντρεοσί και η υπόνοια σκανδάλου (vid)

O γενικός διευθυντής του Παναθηναϊκού ήταν αυτός που εντόπισε τον 21χρονο Κογκολέζο επιθετικό ο οποίος διαπρέπει στη Bundesliga με την Στουτγάρδη, Μόνο που στη μεταγραφή του στην Paris FC υπάρχει μία μεγάλη... σκιά.

Ένας από τους παίκτες για την εξέλιξη του οποίου μπορεί να είναι υπερήφανος ο Πιερ Ντρεοσί, είναι ο Σίλας Ουαμανγκιτουκά. Ο 21χρονος επιθετικός από το Κογκό διαπρέπει στη Bundesliga με την Στουτγάρδη και με τις επιδόσεις του δικαιώνει τον νυν γενικό διευθυντή του Παναθηναϊκού, ο οποίος τον είχε ανακαλύψει στην Paris FC. Ξεχώριζε τόσο πολύ ο Κογκολέζος στράικερ, ώστε τον Αύγουστο του 2019 η Στουτγάρδη τον απέκτησε αντί 8 εκατομμυρίων ευρώ.

Πριν λίγες μέρες, ο Ουαμανγκιτουκά βραβεύτηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης στη Bundesliga για τον Νοέμβριο. Μέχρι τα Χριστούγεννα, ο Αφρικανός είχε παίξει 14 ματς, είχε σκοράρει 8 γκολ και είχε μοιράσει 3 ασίστ. Μία επίδοση που ήδη έχει αυξήσει κατακόρυφα την αξία του στου ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Ωστόσο, όπως υπενθύμισαν τα γερμανικά ΜΜΕ, τον Ουαμανγκιτούκα συνοδεύει μία σκιά. Η οποία αφορά την ταυτότητα και την ηλικία του αφού πριν ένα χρόνο (13/12/2019) η «L’ Equipe» είχε δημοσιεύσει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο ποδοσφαιριστής έχει δηλώσει πλαστά στοιχεία!

Ο Ουαμανγκιτουκά φέρεται να έφτασε στην Γαλλία τον Ιούνιο του 2017 και δήλωσε το όνομα Μβουμπά Κατόμπα. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Ντρεοσί εντοπίζει τον Κατόμπα, διακρίνει το ταλέντο του και τον παίρνει στην Paris FC από την Ολιμπίκ Αλ, με  την οποία ο Αφρικανός έπαιζε στην πέμπτη εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Μόνο που στο ενδιάμεσο, ο ποδοσφαιριστής εμφανίζεται με τη σημερινή ονομασία του και ηλικιακά, δηλώνεται ένα χρόνο μικρότερος!

Με βάση το ρεπορτάζ της «L’ Equipe», υπάρχουν υπόνοιες ότι ο Ντρεοσί είχε επικοινωνία με τον Μάξ Μόκεϊ Νζα, τότε υπεύθυνο της κογκολέζικης MK, στην οποία έπαιζε ο Κατόμπα. Ο Ντρεοσί και η διοίκηση της Paris FC φέρονται να πλήρωσαν τον Κογκολέζο παράγοντα για να εξασφαλίσουν τη σιωπή του σε αυτή τη μεταβολή…

Ο Ντρεοσί είχε μιλήσει στη γαλλική εφημερίδα και είχε διαψεύσει τις φήμες περί δωροδοκίας, εξηγώντας πως όλα τα χαρτιά που έλαβε από την κογκολέζικη ομοσπονδία ποδοσφαίρου, επιβεβαίωναν τα στοιχεία που είχε. Επομένως, εάν υπάρχει το οποιοδήποτε λάθος, αυτό αφορά το Κογκό και όχι εκείνον ή την Paris FC.

Ένα χρόνο μετά, ο Ουαμανγκιτουκά εντυπωσιάζει στα γερμανική γήπεδα και δείχνει έτοιμος για μία σπουδαία καριέρα. Πάντως, η αμφιβολία δεν έχει διαλυθεί: μήπως στην πραγματικότητα είναι ο Μβουμπά Κατόπα, ένα χρόνο μεγαλύτερος; Ο Πιέρ Ντρεοσί δηλώνει κατηγορηματικά «όχι»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ