Λειψία – Ντόρτμουντ 1-3 : Πάρτι της Ντόρτμουντ στη Λειψία

Λειψία – Ντόρτμουντ 1-3 : Πάρτι της Ντόρτμουντ στη Λειψία

Η Ντόρτμουντ πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Bundesliga, επικρατώντας με το βαρύ 3-1 εκτός έδρας της Λειψίας, κάνοντας «δώρο» στη Μπάγερν.

Η χθεσινή (8/1) ήττα της Μπάγερν από την Γκλάντμπαχ, έδινε την ευκαιρία στη Λειψία να αναρριχηθεί στην κορυφή της Bundesliga. Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν όμως, δεν εκμεταλλεύθηκε αυτή την ευκαιρία, καθώς γνώρισε εντός έδρας ήττα με 3-1 από τη Ντόρτμουντ και παρέμεινε στο -2 από τους Βαυαρούς με τους Βεστφαλούς να κάνουν πραγματικό πάρτι.

Η Μπορούσια ήταν ανώτερη στο β΄ ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα γκολ, με τον Σάντσο στο 55΄ (μετά από καταπληκτική ασίστ του Ρόις) και τον Χάαλαντ στο 71΄ και στο 84΄, πριν μειώσει ο Σόρλοθ στο 89΄.

Αν και παραμένουν στην τέταρτη θέση, οι Βεστφαλοί με τη νίκη αυτή μείωσαν στους πέντε βαθμούς τη διαφορά που τους χωρίζει από τη Μπάγερν και επανέρχονται στη μάχη του τίτλου.

Όσον αφορά το ματς είχε πολύ κακό θέαμα στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν στο ελάχιστο και το μόνο άξιο λόγου να είναι ο τραυματισμός του Βίτσελ στο 30ο λεπτό.

H Ντόρτμουντ γύρισε αφηνιασμένοι από την ανάπαυλα και στο 49’ ο Σάντσο έβγαλε στον Ρόις, αλλά οπ Γκουλάστσι τον πρόλαβε σωτήρια και στο 55’ ο Ρόις άνοιξε αριστερά με απίθανο τακουνάκι στον Σάντσο που από κοντά πλάσαρε με το δεξί για το 0-1. Στο 58’ το γυριστό του Χάαλαντ κόντραρε σε σώματα και στο 59’ το σουτ του Γκερέιρο έξω από την περιοχή, πέρασε μόλις έξω.

Μάλιστα στο 65ο λεπτό ο Χάαλαντ από αριστερά βρέθηκε μόνος με τον Γκουλάστσι κι έκανε το δυνατό σουτ αλλά ο κίπερ της Λειψίας και το δοκάρι, σταμάτησαν τον Νορβηγό και στο 67’ ο Όλμο από δεξιά έκανε φοβερή ενέργεια και διαγώνιο σουτ αλλά κι εκείνος είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Και στο 71ο λεπτό η Ντόρτμουντ έκρυψε την μπάλα, ο Σάντσο σέντραρε από αριστερά και ο Χάαλαντ με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι έκανε το 0-2 και μάλιστα στο 84’ ο Ρόις πέρασε πανέμορφη κάθετη στον Χάαλαντ που απέφυγε και τον Γκουλάστσι και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 0-3. Στο 90ο λεπτό ο Μπίρκι έσωσε μετά από κεφαλιά του Σέρλοθ ο οποίος πήρε και πάλι την μπάλα και πλάσαρε εξ επαφής για το 1-3.

Λειψία: Γκουλάστσι, Χάλζτενμπεργκ, Ανχελίνιο, Άνταμς, Ορμπάν, Ουπαμεκανό, Ζάμπιτσερ (62’ Κλόζτερμαν), Αϊνταρά (65’ Χουάνγκ), Όλμο, Φόρζμπεγκ (61’ Σέρλοθ), Πόουλσεν (88’ Σάμαρντζιτς)

Ντόρτμουντ: Μπίρκι, Μενιέ, Ακανζί, Γκερέιρο, Χούμελς, Ντιλέινι (69’ Ζαγκαντού), Βίτσελ (30’ Τσαν), Σάντσο (85’ Τιγκές), Ρόις (86’ Μπραντ), Ρέινα, Χάαλαντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ